uživoRAT U UKRAJINI: Udar na štab Državnog istražnog biroa Ukrajine; Centar zauzeo selo Mihajlovka (VIDEO)​

Novosti online

23. 10. 2024. u 08:54 >> 10:16

RAT u Ukrajini ušao je u 973. dan.

РАТ У УКРАЈИНИ: Удар на штаб Државног истражног бироа Украјине; Центар заузео село Михајловка (ВИДЕО)​

Foto Tanjug/AP

Vazduhoplovne snage Ukrajine: Oboreno 57 ruskih dronova u 12 regiona

Ukrajinska protivvazdušna odbrana oborila je 57 ruskih dronova u 12 regiona širom zemlje, saopštile su vazduhoplovne snage.

Vazduhoplovstvo je saopštilo da su ruske snage lansirale 81 dron i napale južni region Odese projektilom.

Haubice „msta B“ desantnih snaga uništile pešadiju

Haubice „msta B“ desantnih snaga uništile su pešadiju Oružanih snaga Ukrajine u pograničnom delu Kurske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Posada ruskog Su-34 izvela napad na ljudstvo i uporište

Posada lovca Su-34 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije izvela je napad na ljudstvo i uporište Oružanih snaga Ukrajine u pograničnom rejonu Kurske oblasti, prenelo je rusko Ministarstvo odbrane.


Artiljerijsko oruđe 2S19 „msta S“ grupe „Dnjepar“ uništilo grupisanje

Artiljerijsko oruđe 2S19 „msta S“ grupe „Dnjepar“ uništilo je grupisanje ukrajinske vojske koji su zauzeli utvrđene položaje na desnoj obali Dnjepra na hersonskom pravcu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Dronovi Tihookeanske flote uništili ljudstvo

Dronovi Tihookeanske flote uništili su ljudstvo Oružanih snaga Ukrajine u skloništu i toranj sa repetitorom signala veze kod Ugljedara, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Centar zauzeo selo Mihajlovka ​

Jurišne jedinice grupe „Centar“ upotrebile su taktiku ulaska u manjim grupama prilikom zauzimanja sela Mihajlovka u Donjeckoj Narodnoj Republici, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

„Ulazak u selo je vršen u manjim grupama, koje su se kretale od zaklona do zaklona i koristile maskirne zemunice u šumskim pojasevima. Korigovanje dejstava vršile su posade bespilotnih letelica u saradnji sa artiljerijskim odredima, avijacijom i drugim jedinicama. Jaku vatrenu podršku jurišnim grupama vršili su udarni FPV dronovi koji su izbacivali neprijatelja iz utvrđenja“, navodi se u saopštenju.
Takođe se dodaje da je tokom ofanzive uništen veliki broj vojnika i vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine, među kojima su i borbena vozila pešadije i oklopni transporteri.

Jug uništio sakrivenu pešadiju

Haubice D-30 grupe snaga „Jug“ uništile su sakrivenu pešadiju Oružanih snaga Ukrajine na donjeckom pravcu specijalne vojne operacije, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

U Ukrajini oko 15 hiljada plaćenika iz više od sto zemalja 

Od početka specijalne operacije u Ukrajinu je došlo oko 15 hiljada plaćenika iz više od sto zemalja kako bi učestvovali u borbama protiv ruske vojske, navodi se u nedeljnom izveštaju o zločinima u Ukrajini specijalnog predstavnika Ministarstva spoljnih poslova Rusije za zločine kijevskog režima Rodiona Mirošnika.

On je dodao da vrbovanje plaćenika za Oružane snage Ukrajine aktivno sprovode desničarske ekstremističke i neonacističke organizacije u Nemačkoj („Treći put“ i „Nacionalna-demokratska partija Nemačke“), „Španska falanga“, „Češki borci u Ukrajini“, „Britanska pomoć Ukrajini“, italijanska „Forca nova“ i „Kaza paund“, portugalsko „Arijsko bratstvo“, „Portugal hamerskins“, „Nacionalni front“, „Nacionalni otpor“, „Novi društveni poredak“.

Tokom noći uništena četiri ukrajinska bespilotna čamca

Na Crnom moru su tokom noći uništena četiri ukrajinska bespilotna čamca, dok je iznad Krima oboreno 10 dronova, a četiri iznad Rostovske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Udar na štab Državnog istražnog biroa Ukrajine

Ruska vojska izvela je udar na štab Državnog istražnog biroa Ukrajine u Zaporožju, rekao je za Sputnjik predsednik komisije Javne komore Rusije za pitanja suvereniteta i kopredsednik Koordinacionog saveta za integraciju novih regiona Vladimir Rogov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

NOVINARI i snimatelji ruske nacionalne televizije "1", krstare ovih lepih oktobarskih dana Srbijom snimajući materijal za dve epizode popularnog dokumantarno-serijskog programa "Život naših ljudi" (ŽIZN SVOIH). Emisija će biti emitovana na Prvom kanalu ruske državne televizije u udarnom terminu za novogodišnje praznike.

22. 10. 2024. u 12:15

Komentari (0)

NEVEROVATAN POPUST JOŠ SAMO PAR DANA! Ne propustite priliku za veliku uštedu