"ZBOG NEPRIJATELJSKIH AKTIVNOSTI NATO-A" Belousov: Rusija i Belorusija jačaju vojnu saradnju

Tanjug

23. 10. 2024. u 11:11

MINISTAR odbrane Rusije Andrej Belousov izjavio je danas da Moskva i Minsk jačaju svoju vojnu saradnju zbog pritiska zapadnih zemalja i "neprijateljskih aktivnosti NATO-a" u blizini granica njihove unije.

ЗБОГ НЕПРИЈАТЕЉСКИХ АКТИВНОСТИ НАТО-А Белоусов: Русија и Белорусија јачају војну сарадњу

Foto: Printskrin/Jutjub/Pravitelьstvo Rossii

Na zajedničkom sastanku ministarstava odbrane Rusije i Belorusije u Minsku, Belousov je istakao značaj jačanja vojnog partnerstva u trenutnim okolnostima, prenela je agencija RIA Novosti.

On je naglasio da su snage NATO-a tokom ove godine izvele najveće vojne vežbe od Hladnog rata, u kojima su vežbali scenarije mogućeg sukoba sa Rusijom i njenim saveznicima.

- Broj pripadnika koalicionih snaga NATO-a raste, kao i njihove obaveštajne aktivnosti - rekao je ministar, dodajući da je to razlog za dalju vojnu saradnju između Rusije i Belorusije.

Tokom sastanka, ministri su usvojili plan saradnje koji uključuje više od 160 zajedničkih aktivnosti, potvrdio je ministar odbrane Belorusije Viktor Hrenin.

BONUS VIDEO: RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

BAŠTINA SRBIJE PRED MILIONIMA TV GLEDALACA U RUSIJI: Dve emisije za Novu godinu na Prvom kanalu državne televizije u udarnom terminu

NOVINARI i snimatelji ruske nacionalne televizije "1", krstare ovih lepih oktobarskih dana Srbijom snimajući materijal za dve epizode popularnog dokumantarno-serijskog programa "Život naših ljudi" (ŽIZN SVOIH). Emisija će biti emitovana na Prvom kanalu ruske državne televizije u udarnom terminu za novogodišnje praznike.

22. 10. 2024. u 12:15

Komentari (0)

SLOBODARSKI KALENDAR: Detaljno po datumima - kako je teklo oslobađanje Beograda