JAVNI POZIV FONDA ZA INOVACIONU DELATNOST: Istraživačima za projekat dodeljuje se 5,4 miliona dinara

Lj.B.

30. 09. 2024. u 14:48

Fond za inovacionu delatnost otvara četvrti javni poziv za Smart Start program - usmeren ka pružanju podrške timovima koji razvijaju inovativna rešenja za aktuelne tržišne izazove.

ЈАВНИ ПОЗИВ ФОНДА ЗА ИНОВАЦИОНУ ДЕЛАТНОСТ: Истраживачима за пројекат додељује се 5,4 милиона динара

Find za inovacionu delatnost

Ovaj program nudi jedinstvenu priliku za sve koji su u ranoj fazi razvoja svojih proizvoda i usluga, a žele da ih dodatno unaprede i plasiraju na tržište.

Smart Start program obezbedio je bespovratna sredstva u iznosu do 5,4 miliona dinara po projektu, uz finansiranje do 90% ukupnog budžeta. Namenjen je timovima od 2 do 5 članova, koji su spremni da prođu kroz proces validacije svojih inovacija i razviju prvi prototip ili minimalno održiv proizvod (MVP).

Pored finansijske pomoći, timovi će imati pristup mentorstvu i savetima stručnjaka, koji će ih voditi kroz sve faze razvoja – od istraživanja tržišta do uspostavljanja poslovnih modela. Program je dizajniran da pomogne timovima da testiraju svoje ideje i prilagode svoje proizvode potrebama tržišta.

Prijave za ovaj javni poziv otvorene su do 16. decembra 2024. godine, a svi zainteresovani mogu podneti prijave online, putem portala Fonda, gde je dostupna i kompletna dokumentacija potrebna za učešće u programu.

Tokom trajanja poziva, Fond će svakog četvrtka u 13 časova organizovati online informativne sesije za sve potencijalne učesnike, pružajući priliku za bolje upoznavanje sa uslovima i mogućnostima koje program nudi.Sredstva za sprovođenje ovog javnog poziva obezbeđena su iz budžeta Republike Srbije za 2024. godinu u ukupnom iznosu do 230 miliona dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

NOVA PRILIKA ZA MLADE U NIS-U: Peta sezona programa „NIS ENERGY”