ZLATO I TRI SREBRA: Veliki uspeh naših đaka na informatičkoj olimpijadi za učenike srednjih škola

B.B.

26. 09. 2024. u 11:49

NA Balkanskoj informatičkoj olimpijadi za učenike srednjih škola (Balkan Olympiad in Informatics – BOI), koja je održana u Ohridu od 21. do 26. septembra, naši mladi matematičari su ostvarili izvanredan uspeh i osvojila jednu zlatnu i tri srebrne medalje.

ЗЛАТО И ТРИ СРЕБРА: Велики успех наших ђака на информатичкој олимпијади за ученике средњих школа

Foto: Društvo matematičara Srbije

Četvoročlana ekipa Srbije, odabrana na osnovu niza takmičenja u organizaciji Društva matematičara Srbije, a pod pokroviteljstvom Ministarstva prosvete Republike Srbije.

- Zlatnu medalju osvojio je Miloš Milutinović, učenik Računarske gimnazije u Beogradu, a srebrnu Mihailo Jančević i Uroš Kostadinović, učenici Matematičke gimnazije u Beogradu, kao i Nemanja Majski, učenik Gimnazije „Veljko Petrović" u Somboru - kaže prof. dr Miroslav Marić, predsednik Društva matematičara Srbije.

- Rukovodioci ekipe bili su Dragan Urošević, redovni profesor Računarskog fakulteta u Beogradu i naučni savetnik Matematičkog instituta Srpske akademije nauka i umetnosti i Toni Škrijelj, sa Prirodno-matematičkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. 
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

NEVIDLJIVI EKOLOŠKI NEPRIJATELJ: Kako mikroplastika ugrožava životnu sredinu i ljudsko zdravlje