RADOVAO SE PRE VREMENA? Oglasio se advokat Janika Sinera nakon šokantnog obrta u doping aferi prvog tenisera sveta

Novosti online

30. 09. 2024. u 08:46

Pravni zastupnik prvog tenisera sveta Janika Sinera Džejmi Singer naveo je u intervjuu za "Gazetu delo sport" da je žalba Svetske antidoping agencije (VADA) dočekana sa iznenađenjem u timu Italijana.

РАДОВАО СЕ ПРЕ ВРЕМЕНА? Огласио се адвокат Јаника Синера након шокантног обрта у допинг афери првог тенисера света

FOTO: EPA-EFE/NEIL HALL EDITORIAL USE ONLY

Doping afera Janika Sinera dobila je novi nastavak. Svetska antidoping agencija (VADA) saopštila je da je uložila žalbu Sudu za sportsku arbitražu (CAS) i tražila suspenziju prvog reketa sveta na period između 12 i 24 meseca.

Siner se oglasio za "Gazetu delo sport", tvrdeći da je iznenađen odlukom Svetske antidoping agencije. Da podsetimo, Italijanovo obrazloženje bilo je da se nedozvoljena supstanca klostebol našla u njegovom organizmu kroz masaže fizioterapeuta, koji je koristio određeni sprej protiv povreda za zalečenje sopstvenih povreda.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

Sinerov advokat u ovom slučaju Džejmi Singer dao je kratak intervju za "Gazetu delo sport", tvrdeći da su se nadali drugačijem ishodu.

"I mi smo bili iznenađeni, da budemo iskreni. Nakon što je Janik bio pozitivan na klostebol u beskonačno maloj količini, Međunarodna agencija za integritet tenisa shvatila je osetljivost slučaja i obratila se nezavisnom stručnom sudu umesto da direktno presudi. Nadali smo se da su iskustvo trojice stručnjaka Komisije za sportsko rešavanje i njihove dobro potkrepljene i dokumentovane presude uverile da je stvar ispravno rešena", kaže Singer.

*ADMIRAL BET VAM POKLANjA*
--> BONUS KAKAV STE ŽELELI <--

FOTO: Tanjug/AP

 

Siner je prethodno sa "oreolom" prevaranta osvojio Ju-Es open, a taj teren postao je još teži. Advokat je naveo koliko je očekivano da se ovaj proces oduži.

"Postoje tehnički rokovi koji očigledno treba da se poštuju i stoga ne znamo kada ćemo doći do konačnog rešenja. Čekamo da dobijemo sve detalje žalbe Vade (žalbeni podnesak mora biti podnet do 10. oktobra). CAS će tada definisati sudijsko veće i odlučiti o datumu saslušanja. Nadamo se da ćemo moći da se zatvorimo i pripremamo za nekoliko meseci", rekao je Singer.

Zašto se Vada odlučila na suspenziju, a ne na oduzimanje bodova i novčanih nagrada, sem ovogodišnjeg Indijan Velsa?

"Ovaj zahtev je potpuno razuman. U stvari, niko ne optužuje Janika da je iskoristio klostebol u svojim mečevima. Iz tog razloga bi bilo nepravedno kazniti ga na rang-listi ili u zaradi. Međutim, Vada veruje da je on nekako odgovoran za postupke svog tima i iz tog razloga traže da bude kažnjen za ono što oni smatraju nemarom", rekao je Singer. Da podsetimo, teniser je usled čitavog skandala otpustio članove svog tima koji su doveli do ove afere.

Ova situacija je ponovo poljuljala ne samo Sinera, već ceo njegov tim.

"Svi smo svesni da Vada ima puno pravo da preduzme ovu akciju, apelovanje je bilo u njenim mogućnostima i znamo koliko je komplikovan posao praćenja dopinga i integriteta sveta sporta. Rekavši to, smatramo da je žalba bila zaista nepotrebna“, rekao je Singer.

BONUS VIDEO: "NOVAKOMANIJA": Navijači pohrlili da se slikaju sa Novakom Đokovićem

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

NAŠ GLUMAC O NESTANKU ĆERKE: Ko zna kako bi se završilo - devojčica joj je odvukla pažnju pre mog dolaska