uživoRAT U UKRAJINI: Snažan napad ruskih snaga na Kijev - odjekivale eksplozije u Kijevu

Novosti online

30. 09. 2024. u 08:07 >> 10:17

RAT u Ukrajini 950. dan

РАТ У УКРАЈИНИ: Снажан напад руских снага на Кијев - одјекивале експлозије у Кијеву

Foto Tanjug/AP

Putin: Istina je na našoj strani - svi ciljevi biće ostvareni

Ruski predsednik Vladimir Putin čestitao je građanima Rusije Dan ujedinjenja Donjecke i Luganske Narodne Republike, Hersonske i Zaporoške oblasti sa Rusijom.

- Ka ovome smo išli godinama, kroz teška iskušenja, znali smo u kakvim je nepodnošljivim uslovima neprekidnog granatiranja i blokade Donbas živeo dugih osam godina, kakom su ugnjetavanju bili izloženi stanovnici Novorusije. Uzvratili smo neonacističkoj diktaturi, koja je htela da ih zauvek otrgne od njihove istorijske domovine, od Rusije - naveo je Putin, a prenosi RIA Novosti.

On je naglasio da je Rusija pokušala da postigne mirno rešenje konflikta, ali da su se pregovori završili obmanom zapadnih elita, koje su za to vreme, kako je naveo, pretvorile Ukrajinu u svoju koloniju i vojnu odskočnu dasku usmerenu na Rusiju.

Prema rečima Putina, dalji razvoj događaja u potpunosti je potvrdio potrebu za specijalnom vojnom operacijom.

Rogov: Žestoke borbe se nastavljaju

Borbe za oslobođenje Ugljedara u DNR nastavljaju se u centralnom delu grada, rekao je kopredsedavajući koordinacionog saveta za integraciju novih regiona Vladimir Rogov.

- Naši momci su napredovali do centra grada. Žestoke borbe se nastavljaju, naše jurišne trupe su već u centralnom delu - rekao je Rogov.

Rusko Ministarstvo odbrane: Zauzet još jedan položaj u Kurskoj oblasti

Marinci iz grupe trupa „Sever“ zauzeli su još jedan utvrđeni položaj Oružanih snaga Ukrajine u blizini naseljenih mesta u pograničnom regionu Kurske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Napad ukrajinskih snaga u Belgorodskom okrugu

Ukrajinske snage izvele su napad dronovima na selo Oktjabrski u Belgorodskom okrugu i tom prilikom je poginuo borac iz jedinice za samoodbranu, dok je jedan civil ranjen.

Napadi na Kijev i predgrađa

Ruske snage noćas su izvele više od deset napada na Kijev i predgrađa, saopštio je koordinator proruskog pokreta otpora iz Nikolajeva Sergej Lebedjev.

- Gađani su Kijev i predgrađa, kao nikada. Više od deset pogodaka - rekao je on.

Takođe je istakao da su na meti napada bili Žitomir i predgrađa, kao i grad Smela u Čerkaskoj oblasti.

Ukrajinski mediji su noćas takođe pisali da odjekuju eksplozije u Kijevu. U gradu su se oglašavale i sirene za vazdušnu opasnost. Tokom noći je uzbuna bila na snazi u Kijevskoj i još 11 ukrajinskih oblasti.

BONUS VIDEO: RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

NAŠ GLUMAC O NESTANKU ĆERKE: Ko zna kako bi se završilo - devojčica joj je odvukla pažnju pre mog dolaska