CRNI OBLACI NAD BEOGRADOM, KAO DA JE NOĆ: Kiša već pljušti u prestonici, RHMZ izdao hitno upozorenje - vreme veoma opasno

Novosti online

02. 07. 2024. u 07:20

NOVO jako naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom, padom temperature i lokalnom pojavom grada već je zahvatilo zapadne delove Vojvodine i zapadnu Srbiju. Kiša je stigla u Beograd.

ЦРНИ ОБЛАЦИ НАД БЕОГРАДОМ, КАО ДА ЈЕ НОЋ: Киша већ пљушти у престоници, РХМЗ издао хитно упозорење - време веома опасно

Foto: Novosti

Crni oblaci nadvili su se nad prestonicom, a oko 7 sati počeo je jak pljusak praćen snažnim vetrom.

Ponovo se očekuje velika količina padavina za kratko vreme, između 20 i 40 mm, ponegde i više, kao i jak i olujni vetar u zoni intenzivnih padavina. Tendencija premeštanja je ka Banatu, širem području Beograda i Šumadiji, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod jutros u 4.50 sati.

I danas se na području Srbije očekuju grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i vetrom olujne jačine.

U većini mesta pašće između 20 i 40 mm, a u delovima Vojvodine, zapadne i centralne Srbije i do 80 mm kiše za 24 č, lokalno i više, upozorava RHMZ.

Foto: Printskrin

Dnevna temperatura će u većini mesta biti u padu za 10 do 13 stepeni.

RHMZ najavljuje da će za konkretne lokacije izdavati hitna upozorenja jedan do dva časa unapred.

I danas se u Beogradu očekuju grmljavinske nepogode sa velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom.

Novo naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, lokalnom pojavom grada i padom temperature koje je rano ujutru zahvatilo Vojvodinu i zapadnu Srbiju, pre podne proširiće se na jugozapadne i centralne predele, a sredinom dana i posle podne i na ostale krajeve naše zemlje, najavio je RHMZ.

Na području Beograda će takođe biti oblačno, povremeno sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, a temperatura će biti u osetnom padu.

Danas je na teritoriji cele Srbije upaljen meteoalarm. U većini zemlje na snazi je crveno upozorenje, dok je samo u istočnoj Srbiji i Bačkoj upaljen narandžasti meteoalarm.

Crveni meteoalarm znači da je vreme vrlo opasno. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja.

Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi.

Podsetimo, nevreme je sinoć napravilo haos u celoj Srbiji. Olujni vetar čupao je drveće iz korena, a grad veličine teniske loptice tukao je širom zemlje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NAVIJAJ ZA OLIMPIJSKI TIM SRBIJE: BIG Šoping centri i Olimpijski komitet Srbije – podrška zlata vredna!