SKANDAL? Vimbldon nije uvrstio Novaka Đokovića među odabrane šampione, a evo i zašto

Novosti online

03. 07. 2024. u 20:04

Novak Đoković je sedam puta osvojio Vimbldon. Samo jedan čovek je tamo stigao do više titula u pojedinačnoj konkurenciji - Rodžer Federer. Ali, za razliku od Federera i Karlosa Alkaraza, Nole se nije našao na posebnom posteru koji je Vimbldon napravio u čast osvajača trofeja.

СКАНДАЛ? Вимблдон није уврстио Новака Ђоковића међу одабране шампионе, а ево и зашто

FOTO: Tanjug

Ljubitelje srpskog asa zbunila je jedna foto-objava nekih od njegovih pristalica koji su došli na ovogodišnje izdanje slavnog grend slema.

Na toj fotografiji se nalazi svojevrsni plakat koji krasi vimbldonsko zdanje, a na njemu je nekoliko šampiona. I, ne bi tu bilo ništa čudno, da među njima uopšte nema drugog po broju titula u istoriji Vimbldona, srpskog asa, Novaka Đokovića.

Taj plakat izgleda ovako...

... a objašnjenje zašto Novaka na njemu nema je - prilično jednostavno.

Naime, želeći da prikažu kako se istorija tenisa na čuvenom centralnom terenu "proteže kroz decenije", organizatori Vimbldona su u prvi plan stavili tenisera koji je poslednji podigao trofej na tom igralištu, Karlosa Alkaraza (2023.), a onda su tu stavili i one koji su, po tačno deset godina unazad, to isto učinili.

Zato se na plakatu nalaze: za 2013. godinu Endi Marej, za 2003. tadašnji šampion, Rodžer Federer, za 1993. Pit Sampras, za 1983. Džon Mekinro, za 1973. Jan Kodeš, i tako dalje, i tako dalje.


Novak Đoković nije na posteru jer, iako on jeste sedmostruki šampion, titule je osvajao 2011., 2014., 2015., 2018, 2019, 2021. i 2022, a nijedna od tih godina nije "za deset manja" od one u kojoj je poslednji put podignut pehar. 

Kada igra Novak Đoković?

Nole je u utorak saznao da će mu naredni rival biti jedna istinska senzacija, a dan kasnije su organizatori objavili: svoj naredni meč Đoković igra u savršenom terminu.

Ako vas tenis zanima, i to ne samo ono što u njemu Novak Đoković radi, pratite sve najvažnije i najzanimljivije vesti o tome na sportskim stranicama portala "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

BONUS VIDEO: Kad himna Srbije, "Bože pravde", zagrmi u Rusiji...

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (14)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!