TEŠKO JE OVO SVE, RAZARAJUĆE... Škotima slomljena srca posle eliminacije sa Evropskog prvenstva

"TEŠKO JE OVO SVE, RAZARAJUĆE..." Škotima slomljena srca posle eliminacije sa Evropskog prvenstva

HRABRI Škoti drugi pakuju kofere i idu kući sa Evropskog prvenstva u Nemačkoj, čime su se pridružili Poljskoj, koja je prva eliminisana. Osim borbenosti na granici fanatizma, četa Stiva Klarka nije pokazala mnogo toga na kontinentalnoj smotri. Nemačka ih je deklasirala na otvaranju (1:5), protiv Švajcaraca su ispustili rano vođstvo (1:1), dok im je Mađarska u poslednjim sekunadama (0:1) uručila povratnu kartu za Glazgov, šokantnim golom duboko u nadoknadi.

27. 06. 2024. u 13:43

TREĆI PUT MEĐU 16 NAJBOLJIH: Kako su Švajcarci opet uspeli da uđu u nokaut fazu velikog takmičenja?

TREĆI PUT MEĐU 16 NAJBOLJIH: Kako su Švajcarci opet uspeli da uđu u nokaut fazu velikog takmičenja?

ČEKALI su 36 godina da se uopšte kvalifikuju na Evropsko prvenstvo, a onda još 20 leta da prođu grupnu fazu. Ali, od 2016. Švajcarci su postali redovni članovi 16 najboljih timova na kontinentalnim smotrama. Kao i na prošla dva EP, tako i u Nemačkoj. Prolaz u osminu finala, "sajdžije" su izborile remijem sa Nemačkom (1:1) na stadionu "Dojče bank" u Frankfurtu.

27. 06. 2024. u 13:24

NISMO ISKORISTILI TADIĆA: Darko Kovačević za Novosti analizirao naš nastup na EP

NISMO ISKORISTILI TADIĆA: Darko Kovačević za "Novosti" analizirao naš nastup na EP

UMESTO sreće, tuga. Umesto fudbala koji pleni, traljava igra do granice negledljivosti. Reprezentacije Srbije još jednom je razočarala na velikom takmičenju. Eliminacija sa Evropskog prvenstva posle remija sa Danskom (0:0), teško je pala pristalicama "orlova", a ni bivši asovi, sada u navijačkim odorama, ne mogu da pobegnu od tog utiska. Među njima je i Darko Kovačević (50), nekadašnji centarfor plavih, koji je tokom sumornog jutra posle ispadanja sa kontinentalne smotre za "Novosti" izneo utiske o debaklu nacionalnog tima.

27. 06. 2024. u 10:00