"NE MOŽETE DA ME UTIŠATE" Vučić o litijumu: Spreman sam da sa liderima protesta idem na poligraf

Tanjug

03. 07. 2024. u 11:53

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić poručio je danas da nećemo dozvoliti da Srbija izvozi litijum već litijumske baterije, ako to uopšte bude moguće, kako bismo suštinu vrednosti zadržali i doneli ekonomski napredak našoj zemlji.

НЕ МОЖЕТЕ ДА МЕ УТИШАТЕ Вучић о литијуму: Спреман сам да са лидерима протеста идем на полиграф

Foto: Tanjug

- Ponosan sam što se i ja borim za to - rekao je on nakon sednice proširenog kolegijuma načelnika Generalštaba u kasarni "Banjica 2" u Beogradu.

Vučić je naglasio i da postoji jedna razlika između njega i mnogih drugih koji bi, inače, podržali proizvodnju litijumskih baterija u našoj zemlji.

- Pored stotine njihovih plaćenika, koji su dobro plaćeni, očigledno da im najviše smeta posao u interesu Srbije koji obavlja jedan čovek koji za to nije plaćen. A to sam ja - rekao je Vučić.

On je naglasio da osim što nije plaćen, ima savest i brine za Srbiju i da neće pustiti nekim službama da nam drugi put daju šahovski mat u četiri poteza, zato što to nismo doživeli ranije.

- To su učinili prošli put u jednoj šahovskoj minijaturi koju nismo prepoznali. Sad sam naučio, ne može šahovski mat više da se dobije i kraj priče - rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, postoje ljudi koji se bore za nešto, koji imaju svoje ideale, svoju ideju i ideologiju i koje, kako je naglasio, ne možete da pobedite pretnjama i bezvrednim lažima.

- Makar bio jedini, govoriću o tome, ne možete da me utišate i da me sprečite, jer ja znam da je to (jadarit ili litijum) put u ogroman napredak i Loznice, Podrinja celog i cele naše Srbije - kazao je Vučić.

Kako je dodao, to što se neki "prave blesavi" da to ne znaju samo zato što misle da lažima mogu da ujedinjuju narod, kao i da sebe u političkom smislu podižu iz mrtvih, jer nikome više nisu važni.

- Moj posao je da vodim zemlju i narod u bolju budućnost, da imamo mnogo veće plate. Pa pogledajte kolika je bila plata ili kolika su bila primanja generalima ili potporučnicima pre samo deset godina, a kolika su danas - kazao je predsednik.

On je poručio da Srbija mora da ima dobru ekonomiju, fabrike u zemlji, kao i da mora da nastavi sa industrijalizacijom.

- Ja ću svoj posao da nastavim da radim i to besplatno - kazao je Vučić i zapitao da li to neki mediji neće da puštaju takve ili neke druge informacije zato što još nisu dobili para od njih, pošto će to da rade samo ako bi bili plaćenici.

Predsednik je naglasio da je spreman da sa liderima protesta ide na poligraf i da oni izaberu mesto da se vidi ko je dobio pare.

- Ovo je igra, naravno, ali sam spreman i stvarno. Pa da vidimo jesu li oni primali pare ili sam možda i ja primio nešto. Meni je samo Srbija važna, a njima njihove zadnjice i ništa više. U tome je razlika - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO: ĐILAS SE RADUJE ZBOG NEVREMENA: Pogledajte kako su se Beograđani davili dok je on bio gradonačelnik

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VEČERAS DOLAZI MLAD MESEC U RAKU: Donosi veliku energiju, a evo šta to znači za svaki horoskopski znak