НАСУВО СА КРОМПИРОМ - ГРЕНАДИР МАРШ: Старо војвођанско јело од 3 састојка
Насуво са кромпиром је старо традиционално јело које се служи у Војводини. Рецепт је настао у Аустрији, под именом гренадир марш. Осмишљен је као јефтини рецепт за војнике који може лако да засити. За насуво са кромпиром су вам потребна само 3 састојка, а припрема је најлакша могућа. Можете да га служите као прилог, а одличан је предлог и за Ускршњи пост.
06. 04. 2024. у 07:00
НЕОДОЉИВЕ ШАМ РОЛНЕ: Старински рецепт за нове генерације - Хрскаве споља, а кремасте унутра
ШАМ РОЛНЕ - Лепе су на око, а још лепши укус имају.
30. 03. 2024. у 15:00
ЗДРАВА И САВРШЕНА ЗА ПОЧЕТАК ДАНА: Овакву кајгану никад нисте јели, а уз њу вам неће бити потребан ни хлеб
Здрав доручак је оно што желимо сви, али су нам често могућности такве да прибегавамо нездравим оброцима.
27. 03. 2024. у 07:00
ЗАШТО СЕ ЈЕЛИМА ДОДАЈЕ ЛОВОРОВ ЛИСТ? Ово сигурно нисте знали а олакшаће вам кување
ДОДАЈЕ на ароми али и смањује масноћу.
23. 03. 2024. у 13:00
МИРИС И УКУС ДЕТИЊСТВА: Стара, добра слатка посластица - бундевара
ПОСПИТЕ их шећером у праху и уживајте.
23. 03. 2024. у 07:00
НАПРАВИТЕ ИХ И ГАРАНТОВАНО НЕЋЕ ОСТАТИ НИЈЕДНА: Пуњене кифлице са специјалним премазом од маслиновог уља и белог лука
ПУЊЕНЕ кифлице са семенкама и белим луком су права чаролија. Њихов укус одвешће вас експресно на медитеранску обалу и нећете моћи да престанете да их једете док се не укаже дно чиније.
22. 03. 2024. у 13:00
СУТРА СУ МЛАДЕНЦИ: Направите младенчиће, колаче који симболизују дуг, срећан и сладак живот
СРПСКА православна црква и њени верници сутра славе Светих 40 мученика. Овај празник у народу је познат као Младенци.
21. 03. 2024. у 09:00
ПОЗНАТ УКУС, АЛИ УВЕК ГА СПРЕМАМО ИЗНОВА: Гибаница са сиром
УКУС који се памти.
21. 03. 2024. у 07:00
ДОДАЈТЕ ОВУ НАМИРНИЦУ КОЈУ ВЕЋ ИМАТЕ У КУХИЊИ, И ПРОБЛЕМ РЕШЕН: Како да приликом пржења лука не усмрдите кућу?
ЗАШТО се шири непријатан мирис када пржите лук?
18. 03. 2024. у 16:36
СУВ ИЛИ СВЕЖ? Који квасац чешће користите када месите тесто
ДА ЛИ знате када се користи свеж квасац, а када се користи суви?
18. 03. 2024. у 09:15
ЗДРАВ И НЕОДОЉИВ: Ово је рецепт за домаћи крем лешника, који ћете обожавати
НАПРАВИТЕ сами крем од лешника уз који ће свака посластица постати много укуснија.
17. 03. 2024. у 11:00
СМОЧАНИ КАЧАМАК По старом црногорском рецепту, класик који никада не досади
ОСВОЈИЋЕ све који буду пробали, сластан доручак који ћете правити стално.
14. 03. 2024. у 17:00
ХРАНЉИВА, ПУНА ВИТАМИНА, А ПРЕУКУСНА - НАЈБОЉЕ ЈЕ ШТО СЕ БРЗО ПРАВИ: Чорба од спанаћа на којој смо сви одрасли
СПАНАЋ је најбољи и најздравији ручак свих времена!
13. 03. 2024. у 17:00
ОВАЈ ТАЈНИ САСТОЈАК ИМ ДАЈЕ НЕОДОЉИВ УКУС КАКАВ ДО САД НИСТЕ ОКУСИЛИ: Најмекше и најсочније крофне које ћете пробати
ДЕФИНИТИВНО најбољи рецепт за неодољиве и ваздушасте крофне, од чијег опојног мириса полази вода на уста. А тек када их пробате, нећете моћи да их се заситите.
13. 03. 2024. у 14:00
КОЛАЧ СА ОРАСИМА И ЈАБУКАМА: Бакина посластица којој нема равне
Ако код куће имате јабуке и орахе, онда сте већ на пола пута да направите бакину посластицу која нас враћа у детињство.
12. 03. 2024. у 22:30
СТАРИНСКИ КОЛАЧ КОЈИ СЕ ВЕОМА ЈЕДНОСТАВНО ПРАВИ: Лења пита с јабукама по рецепту из бакине свеске
ЈЕДАН од омиљених, а такође је и јефтин, с обзиром на то да већину намирница које иду у колач већ имате у кући.
11. 03. 2024. у 13:00
СТАРИ ТРАДИЦИОНАЛНИ РЕЦЕПТ - ЉУБОМОРНО ЧУВАН ГОДИНАМА: Пита гологлавка, право из Врања
ФЕНОМЕНАЛНА пита са сиром из Јужне Србије.
11. 03. 2024. у 07:00
ЕВО КАКО ДА ЗНАТЕ ДА ЛИ СЕ ПОКВАРИЛА: Колики је рок трајања свињске масти?
КАО и многе масноће које се користе приликом кувања, свињска маст има рок трајања и може да се поквари.
10. 03. 2024. у 15:35
РЕЦЕПТ ЗА БРЗЕ МЕКИКЕ СА ЈОГУРТОМ: Готове док трепнеш - Мекано и ваздушасто тесто које свима успева
МЕКИКЕ воле сви и ретко ко може да им одоли, а идеалне су за брзу и укусну вечеру.
09. 03. 2024. у 15:00
ШАПИЦЕ НА МАСТИ: Рецепт који се генерацијама припрема и који се прави од састојака које имамо у кући
Шапице се праве са машћу, јер им то даје онај познати осећај "топљења" у устима.
09. 03. 2024. у 13:00
СЛАСНИ ЗАЛОГАЈ: Рецепт за уштипке од банана и јогурта права посластица за сва чула
Комбинација сочних банана и освежавајућег јогурта ствара неодољиву хармонију укуса, док сваки залогај пружа праву експлозију задовољства. Овај рецепт једноставан је за припрему и савршен је избор за доручак, ужину или десерт.
06. 03. 2024. у 17:00
БИЛА ЈЕ ПОНОС ХОМОЉА, А ДАНАС ЈЕ СЕ РЕТКО КО СЕТИ: Пита од пасуља
ДРЖАЋЕ вас дуго ситим, а обожаваће је цела породица.
05. 03. 2024. у 12:00
РЕЗАНЦИ СА МАКОМ: Јело које нас враћа у детињство када се припремало као главно јело у коме смо сви уживали
Уколико нисте имали прилику да пробате чувене резанце са маком сада је право време.
04. 03. 2024. у 18:55
УЗ ОВАЈ ТРИК БИЋЕ МЕКАНЕ И СУТРАДАН: Како да палачинке не буду жилаве?
ПАЛАЧИНКЕ су многима омиљена посластица, али не успевају увек да буду мекане и сочне.
04. 03. 2024. у 07:00