СЛАНИ МАФИНИ СА ЈАЈИМА И СЛАНИНОМ: Доручак који има све што волите

Новости онлине

19. 04. 2024. у 07:00

Ваздушасти и богати укусима.

СЛАНИ МАФИНИ СА ЈАЈИМА И СЛАНИНОМ: Доручак који има све што волите

Фото Shutterstock

Састојци:

  • 5 јаја
  • 1/3 чаше млека
  • со
  • бибер
  • 1 прут празилука или мало црног лука
  • 200 г сецкане сланине или другог меса по жељи
  • 100-150 г фете или домаћег сира

Припрема:

У једној чинији умутите јаја као за омлет, додајући мало млека и зачина.

Исецкајте лук на коцкице или колутове, исто тако сир и сланину.

Укључите рерну да се греје на 180 степени.

За то време, танким слојем уља премажите калупе за мафине. Овај корак немојте прескакати, јер је чишћење залепљених мафина прави хаос.

У калупе измешано ставите сир, изабрано поврће и сланиницу.

Преко кашиком додајте јаја, једнако у сваком калупу и слободно можете мало промешати састојке са дна, како би ваши мафин имали богатији укус.

Пеците мафине у загрејаној рерни 15-ак минута.

(Оna)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

АКЦИЈА ЗА КЛИМУ И ЗЕЛЕНА АГЕНДА: Кључни правци за заштиту животне средине