ОКРЕПЉУЈУЋА БОЗА ПУНА ВИТАМИНА: Оригинални рецепт за супер здрав напитак нашег детињства
ЗА разлику од популарних сокова данашњице, боза је потпуно природан, здрав и окрепљујући напитак пун витамина.
Рецепт за бозу је једноставан и свако је, без проблема, може припремити у свом дому.
Састојци:
- 5 л воде,
- 1 кг шећера,
- 600 г непросејаног кукурузног брашна,
- 30 г квасца
Припрема:
Кукурузно брашно прелијте топлом водом и оставите један дан да одстоји. Сутрадан га кувајте око 2 сата уз повремено мешање. Када се охлади додајте квасац и то тако што ћете га претходно размутити у мало воде и оставити да нарасте. Измешајте и оставите да одстоји преко ноћи.
Следећег дана процедите и додајте шећер. Добро мешајте, док се шећер не истопи.
Због релативно великог удела квасца, боза не може дуго да задржи слаткасти укус, јер долази до врења и претварања мешавине квасца са шећером у алкохол, након чега губи свој укус. Зато је обавезно треба држати у фрижидеру, али и припремати количину коју можете да потрошите у релативно кратком времену.
Боза се пије добро расхлађена, али без леда, док у Турској, одакле потиче, воле да је послуже са циметом.
(Still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
КАШАСТИ СОК ОД КРУШКЕ БЕЗ ШЕЋЕРА: Здрав и укусан напитак богат витаминима
15. 03. 2024. у 12:01
БРЗА ТОРТА НАПОЛИТАНКА: Спрема се за тили час, једноставна и укусна
10. 04. 2024. у 07:00
СТИГЛА ПРВА ВЕЛИКА ПРОГНОЗА ЗА ПРОЛЕЋЕ: Европски стручњаци открили какво нас време очекује у марту, априлу и мају (МАПА)
СТРУЧЊАЦИ са сајта Severe Weather Europe објавили су прву дугорочну прогнозу за пролеће и открили какво време очекује Европу у марту, априлу и мају користећи два главна сезонска модела - ECMWF и UKMO.
20. 01. 2025. у 11:29
"НЕМА ВИШЕ МИРА" Немачки генерал дао алармантну изјаву о рату са Русијом
ВИШЕ нема мира између Русије и Немачке, рекао је генерал Бундесвера Андре Бодеман у интервјуу за БР24, преноси РИА Новости.
20. 01. 2025. у 12:50
РАДИОАКТИВНА ТАЈНА У ЛЕДУ ГРЕНЛАНДА: Мрежа тунела и нуклеарни отпад - потенцијални проблем за Трампа (ФОТО/ВИДЕО)
КАКО се планета загрева, "Camp Century" - смештен на једној од најудаљенијих локација на Земљи, око 1.500 километара северно од Нука, главног града Гренланда - постао је предметом обновљеног интересовања и забринутости око тога колико ће дуго остати закопан.
19. 01. 2025. у 10:15
Коментари (0)