PILEĆA DŽIGERICA U POVRĆU: Kažu da je neverovatno zdrava - ovaj način pripreme verovatno niste probali

Novosti onlajn

07. 09. 2023. u 15:00

RECEPT za pileću džigericu u povrću obavezno probajte, jelo je baš ukusno, a mogu svi da ga jedu bez griže savesti!

ПИЛЕЋА ЏИГЕРИЦА У ПОВРЋУ: Кажу да је невероватно здрава - овај начин припреме вероватно нисте пробали

Foto: Jutjub/Printskrin/ Jelajelena Petrovic

Džigericu obično svi spremamo po onom starinskom recetu: dinstamo je na luku. A zašto ne biste malo promenili recept i isprobali ovaj? 

Oduševiće vas.

Sastojci:

  • 400 g pileće džigerice
  • 2 veća crna luka
  • 2 zelene paprike
  • 1 manji plavi patlidžan
  • 2 krompira
  • 2 šargarepe
  • malo graška i boranije
  • 1 sveži paradajz
  • so, biber, biozačin, ulje
  • 1 kašičica brašna
  • aleva paprika

Priprema:

1. Na ulju propržiti iseckan luk i papriku, dodati džigericu i kad se sve malo izdinsta, dodati ostalo povrće, lovorov list po želji, doliti malo vode i dinstati 20 minuta.

2. Dodati biozačin, razmućenu kašičicu brašna u malo vode, alevu paprika, biber i još malo dinstati pa staviti u rernu na 250 stepeni oko 15 minuta da se zapeče. Poslužiti toplo.

(Stil)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)