NAJLEPŠI RECEPT ZA LONDONERE: Štanglice koje obožavaju sve generacije
Starinski kolačići - londonske štanglice, oduševiće vas ukusom.
Sastojci:
- Za koru:
- 250 g brašna
- 120 g šećera
- 130 g + 1 kašika putera (sobne temperature)
- 4 žumanca
- Za gornji sloj:
- 4 belanca
- 150 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanilije
- 1 prstohvat soli
- 200 g mlevenih oraha
- 1,5 šoljice džema
Priprema:
Penasto umutite žumanca sa puterom i šećerom i umešati u brašno. Ručno ili varjačom mešajte brašno sa smesom od jaja, dok se ne pretvori u testo. Oblikujte loptu i ostavite u frižideru 30 minuta. Zagrejte rernu na 180 °S. Pleh srednje veličine obložite pek-papirom. Sameljite orahe. Umutiti belanca s prstohvatom soli dok ne postanu penasti. Postepeno dodajte šećer i vaniliju, mutite dok se ne formiraju čvrsti vrhovi. Pažljivo umešajte mlevene orahe. Razvaljajte testo i utisnite ga u pripremljen pleh. Preko kore premazati džem od kajsija, a preko džema premazati smesu od oraha. Kolač pecite 20-25 minuta, dok se gornji sloj ne ispeče i ne porumeni. Ako vrh počne previše da tamni, smanjite temperaturu rerne. Ostavite da se ohladi pre sečenja. (trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POSNA BAJADERA: Podjednako ukusna kao i mrsna, kolač za sva vremena
26. 09. 2024. u 21:53
NAPRAVITE PREUKUSNE BEČKE KOCKE: Tako jednostavne, a tako sočne
19. 09. 2024. u 07:00
(UZNEMIRUJUĆE) BRUTALNO UBIJEN POZNATI PEVAČ: Isplivao jezivi snimak likvidacije (VIDEO)
ŠVEDSKI reper Gaboro, čije je pravo ime bilo Ninos Houri, ubijen je na parkingu u četvrtak uveče, javljaju lokalni mediji.
21. 12. 2024. u 08:06
PRVI SNIMCI UKRAJINSKOG NAPADA NA RILSK: Najmanje šest mrtvih i desetine povređenih, gore automobili (VIDEO)
ŠEST osoba, među kojima i jedno dete, ubijeno je u Rilsku, u oblasti Kursk, kao rezultat raketnog udara ukrajinskih oružanih snaga, saopštio je vršilac dužnosti guvernera Kurske oblasti Aleksandar Hinštajn.
20. 12. 2024. u 17:07
RAZVODI SE ČEDA JOVANOVIĆ Posle 25 godina braka: "I dalje je volim, svakome je teško na svoj način"
POLITIČAR Čedomir Jovanović potvrdio je da je u februaru podneo zahtev za razvod braka od supruge Jelene Jovanović.
21. 12. 2024. u 16:32
Komentari (0)