NAJLEPŠI RECEPT ZA LONDONERE: Štanglice koje obožavaju sve generacije
Starinski kolačići - londonske štanglice, oduševiće vas ukusom.
Sastojci:
- Za koru:
- 250 g brašna
- 120 g šećera
- 130 g + 1 kašika putera (sobne temperature)
- 4 žumanca
- Za gornji sloj:
- 4 belanca
- 150 g šećera
- 1 kašičica ekstrakta vanilije
- 1 prstohvat soli
- 200 g mlevenih oraha
- 1,5 šoljice džema
Priprema:
Penasto umutite žumanca sa puterom i šećerom i umešati u brašno. Ručno ili varjačom mešajte brašno sa smesom od jaja, dok se ne pretvori u testo. Oblikujte loptu i ostavite u frižideru 30 minuta. Zagrejte rernu na 180 °S. Pleh srednje veličine obložite pek-papirom. Sameljite orahe. Umutiti belanca s prstohvatom soli dok ne postanu penasti. Postepeno dodajte šećer i vaniliju, mutite dok se ne formiraju čvrsti vrhovi. Pažljivo umešajte mlevene orahe. Razvaljajte testo i utisnite ga u pripremljen pleh. Preko kore premazati džem od kajsija, a preko džema premazati smesu od oraha. Kolač pecite 20-25 minuta, dok se gornji sloj ne ispeče i ne porumeni. Ako vrh počne previše da tamni, smanjite temperaturu rerne. Ostavite da se ohladi pre sečenja. (trpeza)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
POSNA BAJADERA: Podjednako ukusna kao i mrsna, kolač za sva vremena
26. 09. 2024. u 21:53
NAPRAVITE PREUKUSNE BEČKE KOCKE: Tako jednostavne, a tako sočne
19. 09. 2024. u 07:00
STIGLA PRVA VELIKA PROGNOZA ZA PROLEĆE: Evropski stručnjaci otkrili kakvo nas vreme očekuje u martu, aprilu i maju (MAPA)
STRUČNjACI sa sajta Severe Weather Europe objavili su prvu dugoročnu prognozu za proleće i otkrili kakvo vreme očekuje Evropu u martu, aprilu i maju koristeći dva glavna sezonska modela - ECMWF i UKMO.
20. 01. 2025. u 11:29
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
RADIOAKTIVNA TAJNA U LEDU GRENLANDA: Mreža tunela i nuklearni otpad - potencijalni problem za Trampa (FOTO/VIDEO)
KAKO se planeta zagreva, "Camp Century" - smešten na jednoj od najudaljenijih lokacija na Zemlji, oko 1.500 kilometara severno od Nuka, glavnog grada Grenlanda - postao je predmetom obnovljenog interesovanja i zabrinutosti oko toga koliko će dugo ostati zakopan.
19. 01. 2025. u 10:15
Komentari (0)