"VELIKO PRIZNANJE I ČAST": Predsednik Vučić čestitao beogradskom nadbiskupu na sticanju zvanja kardinala

Novosti online

06. 10. 2024. u 15:52

PREDSEDNIK Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku beogradskom nadbiskupu Ladislavu Nemetu u kojoj je istakao da je njegovo imenovanje u kardinala veliko priznanje i čast, kako za njega lično, tako i za Beogradsku nadbiskupiju ali i za Beograd i čitavu Srbiju.

ВЕЛИКО ПРИЗНАЊЕ И ЧАСТ: Председник Вучић честитао београдском надбискупу на стицању звања кардинала

FOTO TANJUG/ NEMANJA JOVANOVIĆ/

- Vaša Eminencijo, primite iskrene čestitke povodom sticanja zvanja kardinala kojim vas je nagradio papa Francisko. Vaše novo zvanje je veliko priznanje i čast, kako za vas lično, tako i za Beogradsku nadbiskupiju ali i za Beograd i čitavu Srbiju - rekao je predsednik Vučić, saopštio je Kabinet predsednika.

On je istakao da je od posebne je važnosti što je to imenovanje stiglo u istoj godini u kojoj smo zajedno proslavili stotu godišnjicu Beogradske nadbiskupije.

- To je dodatni motiv za dalje produbljivanje odnosa Republike Srbije i Rimokatoličke crkve, za unapređenje hrišćanskih vrednosti, međusobnog razumevanja i tolerancije, kao temeljnih principa na kojima je sazdano naše društvo i civilizacijski krug kojem pripadamo - navodi se u čestitki predsednika Vučića.

BONUS VIDEO: Tajkunski mediji napadaju sve što radi vlast, a kada je sve završeno, kao da se ništa nije dogodilo

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)