ČORBA OD SUŠENOG GRAŠKA SA POVRĆEM: Idealna topli obrok za prestojeće hladnije dane, greje i okrepljuje dušu
Ako ste u nedoumici koju čorbu da spremite ovo je naša preporuka.
Sastojci:
- 300 g suvog graška
- 1 glavica crnog luka
- 2-3 čena belog luka
- 2 šargarepe
- 1 krompir
- 1 veza peršuna
- 1 lovorov list
- 1,5 litra vode ili povrtnog bujona
- So i biber po ukusu
- Maslinovo ili suncokretovo ulje (oko 2 kašike)
Priprema:
Suvi grašak potopite u vodu i ostavite da odstoji preko noći. Ujutro ga isperite i stavite u šerpu.
Na ulju zagrejanom u šerpi, dodajte sitno seckani crni luk i pržite ga dok ne postane staklast. Zatim dodajte sitno seckani beli luk i pržite još kratko.
Dodajte seckane šargarepe i krompir (možete ih iseći na kockice ili kolutove, prema želji). Pržite još nekoliko minuta.
U šerpu dodajte potopljen grašak, lovorov list i prelijte sa 1,5 litra vode ili povrtnog bujona. Pustite da proključa.
Smanjite temperaturu i kuvajte na laganoj vatri oko 1,5 do 2 sata, dok grašak ne omekša. Povremeno promešajte i dodajte vode ako je potrebno.
Kada je grašak skuvan, izvadite lovorov list, dodajte so i biber po ukusu, kao i sitno seckani peršun.
Ako želite kremastiju čorbu, možete je blendirati štapnim mikserom dok ne postane glatka.
Poslužite čorbu toplu uz hleb. Možete je ukrasiti s malo maslinovog ulja ili dodatnim peršunom.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NAJBOLjA KROMPIR ČORBA: Jednostavno se pravi, a ima božanstven ukus
23. 09. 2024. u 15:00
KREM ČORBA OD PRAZILUKA SA ĆUFTAMA: Ukus koji vas neće ostaviti ravnodušnim
11. 09. 2024. u 15:55
JESTE LI SIGURNI DA PUTIN BLEFIRA?! Evo koliki je rizik od nuklearnog rata - Stigle najnovije stručne procene
DANIMA se mnogi građani pitaju koliko je realan rizik od nuklearnog rata nakon što je američki predsednik Džo Bajden ovlastio Ukrajinu da koristi rakete dugog dometa za napad na Rusiju, što je, prema novoj Putinovoj bezbednosnoj strategiji, razlog za rat, uključujući nuklearni odgovor.
21. 11. 2024. u 11:27
"SPREMITE SE ZA TREĆI SVETSKI RAT!" Nemačka upozorila građane, izdat dokument na 1.000 strana
GRAĐANI Nemačke upozoreni su da se pripreme za mogući treći svetski rat sa Rusijom, nakon što je ruski predsednik Vladimir Putin još jednom zapretio nuklearnim napadom.
20. 11. 2024. u 11:55
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)