ČORBA OD SUŠENOG GRAŠKA SA POVRĆEM: Idealna topli obrok za prestojeće hladnije dane, greje i okrepljuje dušu

Novosti online

06. 10. 2024. u 09:00

Ako ste u nedoumici koju čorbu da spremite ovo je naša preporuka.

ЧОРБА ОД СУШЕНОГ ГРАШКА СА ПОВРЋЕМ: Идеална топли оброк за престојеће хладније дане, греје и окрепљује душу

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 300 g suvog graška
  •  1 glavica crnog luka
  •  2-3 čena belog luka
  • 2 šargarepe
  •  1 krompir
  •  1 veza peršuna
  •  1 lovorov list
  •  1,5 litra vode ili povrtnog bujona
  •  So i biber po ukusu
  •  Maslinovo ili suncokretovo ulje (oko 2 kašike)


 Priprema:

 Suvi grašak potopite u vodu i ostavite da odstoji preko noći. Ujutro ga isperite i stavite u šerpu.
 Na ulju zagrejanom u šerpi, dodajte sitno seckani crni luk i pržite ga dok ne postane staklast. Zatim dodajte sitno seckani beli luk i pržite još kratko.
 Dodajte seckane šargarepe i krompir (možete ih iseći na kockice ili kolutove, prema želji). Pržite još nekoliko minuta.
 U šerpu dodajte potopljen grašak, lovorov list i prelijte sa 1,5 litra vode ili povrtnog bujona. Pustite da proključa.
 Smanjite temperaturu i kuvajte na laganoj vatri oko 1,5 do 2 sata, dok grašak ne omekša. Povremeno promešajte i dodajte vode ako je potrebno.
 Kada je grašak skuvan, izvadite lovorov list, dodajte so i biber po ukusu, kao i sitno seckani peršun.
Ako želite kremastiju čorbu, možete je blendirati štapnim mikserom dok ne postane glatka.
 Poslužite čorbu toplu uz hleb. Možete je ukrasiti s malo maslinovog ulja ili dodatnim peršunom.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POTRESNA ISPOVEST NEBOJŠE IZ KIKINDE: Otac i ja smo ostali bez posla 2008, nismo znali kako ćemo da preživimo (VIDEO)