SALATA OD CRVENOG KUPUSA: Savršen dodatak svakom obroku
Salata od crvenog kupusa se dinsta, ima dosta začina i razlikuje se od uobičajenih priloga.
Sastojci:
- 750 g crvenog kupusa
- 2 crvena luka
- 1 kašika masti ili 1 kašika biljnog ili maslinovog ulja
- 1 kašičica semena kima
- 1 kašičica mlevene aleve paprike
- 2 lovorova lista
- 3 čena belog luka, narezana
- 100 g oraha, narezanih na četvrtine, plus 2 kašike sirćeta
- Malo lišća estragona
Priprema:
Za salatu od dinstanog crvenog kupusa, prvo kupus isecite na četvrtine i uklonite jezgro, oljuštite luk i stavite i jedno i drugo u frižider dok ne budete počeli sa pripremom ostatka sastojaka. Sitno isecite kupus i narežite luk. Zagrejte mast ili ulje u velikom loncu na srednjoj vatri, zatim dodajte luk i kuvajte 8 minuta dok ne omekša. Dodajte kupus i kuvajte još 10 minuta, povremeno mešajući. Umešajte kim, alevu papriku, lovorov list, beli luk, orahe i sirće. Uključite ringlu na nižu do srednje i kuvajte 1 sat, povremeno mešajući, dok crveni kupus i ostali sastojci ne omekšaju. Kada budete spremni za serviranje, začinite po ukusu solju i biberom (možete dodati i malo viška sira ako mislite da je potrebno), a zatim umešajte listove estragona. Uživajte u salati sa dinstanim crvenim kupusom!
(stvar ukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
SALATA OD KINOE: Osvežavajući i zdrav obrok sa povrćem i limunovim prelivom
04. 10. 2024. u 11:00
SALATA OD SOČIVA I BATATA: Vrlo jednostavno jelo inspirisano Mediteranom
28. 09. 2024. u 07:00
MERKELOVA PROGOVORILA O PUTINU: Jednu stvar posebno istakla - "Imao je osećaj za to"
BIVŠA nemačka kancelarka Angela Merkel opisala je u svojim memoarima prvi susret sa Donaldom Trampom, a takođe je govorila o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu i Ukrajini. Odlomke iz knjige objavili su nemački mediji.
21. 11. 2024. u 11:45
RUSIJA POSTALA GLAVNI "IGRAČ" U EVROPI: Ovo se desilo prvi put od proleća 2022. godine
RUSIJA je u septembru prvi put od proleća 2022. postala glavni snabdevač gasom Evropske unije, prenosi RIA Novosti, pozivajući se na podatke Evrostata.
21. 11. 2024. u 11:32
MNOGI NE ZNAJU: Šta knez Mihailo pokazuje prstom
SPOMENIK knezu Mihailu Obrenoviću na Trgu republike postao je glavno gradsko sastajalište Beograđana i njihovih gostiju. Međutim, od mnogih ćete čuti da se sastaju ne kod Kneza već “kod konja”.
21. 11. 2024. u 09:47
Komentari (0)