Верује се да је шницла кордон блу први пут направљена у Швајцарској, а касније су настале разне верзије овог јела. Обично се пуни шунком и сиром, а у оригиналном рецепту се користи телеће месо. Од пилећег је настала касније, и то у Америци, а које год месо да изаберете за кордон блу, нећете погрешити јер је јело преукусно.
Повезане вести
РОЛОВАНА ЋУРЕТИНА СА СЛАНИНОМ И СИРОМ: Ручак који никога неће оставити равнодушним
Ролована ћуретина са сланином и сиром може да се сервира и хладна, али када је тек извадите из рерне, имаће хрскаву спољашњост, а сир ће да цури и учиниће је савршено сочном.
08. 10. 2024. у 12:39
РЕЦЕПТ ЗА КРОМПИР НА ПОРТУГАЛСКИ НАЧИН: Додајте му ове намирнице и уживаћете у укусу
Кромпир на португалски начин је попут пице, само још укснији.
06. 10. 2024. у 07:00
МУСАКА ОД МАКАРОНА: Ручак од намирница које већ имате у кухињи је увек најједноставније и најукусније решење
Никад бржа припрема хранљивог и укусног ручка који се обожава.
05. 10. 2024. у 11:00
ШАМПИЊОНИ СА СИРОМ И ПРАЗИЛУКОМ: Одличан избор за супер ручак, уверите се и сами
Ово је здрав и укусан оброк који се веома брзо спрема.
29. 09. 2024. у 09:00
ГУРМАНЛУК ЗА ПЕТИЦУ: Преукусне телеће шницле у вину
Телеће шницле су уз додатак вина и бујона много сочније.
19. 09. 2024. у 13:14
Најновије из рубрике
НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПРАВУ СРПСКУ САРМУ: Спремите је брзо и једноставно
Време је да се завије прва сармица која ће да нам донесе леп мирис зиме у кућу.
02. 11. 2024. у 09:50
НЕС РОЛАТ: Сочна посластица и савршена комбинација кафе и чоколаде
Заиста се лако прави, а послужите га - уз шта друго, него уз шољу нес или домаће кафе.
02. 11. 2024. у 07:00
ЦВЕКЛА САЛАТА СА ОРАСИМА: Здрава и невероватно укусна комбинација
Салата од цвекле са орасима не само да је лековита, већ је и прави ужитак за све оне који уживају у добром али здравом залогају. Ево како се спрема...
01. 11. 2024. у 14:25
ЈУПИ ТОРТА: Најукуснија посластица, а готова за 15 минута
Једноставна је, брзо се припрема и неодољиво је укусна.
01. 11. 2024. у 11:00
БОГАТОГ УКУСА И СОЧАН: Као у Грчкој - запечени пасуљ са парадајзом, блитвом и ориганом, ручак на мало другачији начин
ЗАПЕЧЕНИ пасуљ се на грчки начин прави са парадајзом, блитвом и ориганом, те је врло богатог укуса и сочан.
01. 11. 2024. у 09:00
Коментари (0)