РЕЦЕПТ ЗА КРОМПИР НА ПОРТУГАЛСКИ НАЧИН: Додајте му ове намирнице и уживаћете у укусу
Кромпир на португалски начин је попут пице, само још укснији.
Састојци:
- 5 кромпира, ољуштених и исецканих на колутове
- 200 г маслина
- 5 јаја
- 300 г ренданог качкаваља
- 700 мл млека
- 300 г шунке, исецкане на тракице
- 1 кашичица оригана
- 2 лука, исечена на колутове
- 3 кашике брашна
- 3 кашике путера
- мускатни орашчић по укусу
- 1/2 везе першуна, исецканог
- 1/2 кашичице црног бибера
- со по укусу
Припрема:
Како бисте направили кромпир на португалски начин, прво посолите воду у лонцу и скувајте кромпир. У међувремену у тигању са мало уља пропржите лук и пребаците га у чинију. Након тога отопите путер, па убаците брашно, промешајте па сипајте млеко и нарендајте мало мускатног орашчића. Посолите по укусу.
У ватросталну посуду поређајте колутове куваног кромпира. Преко њих распоредите смесу брашна и млека. Преко тога поспите исецкани першун, па распоредите шунку. Преко ње распоредите пржени лук, а преко њега рендани качкаваљ.
Поређајте по површини исецкане маслине и ставите кувана јаја исечена на колутове. Поспите на крају ориганом. Пеците у рерни на 180 степени око пола сата. Извадите из рерне и када се мало прохлади уживајте.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ПАШТИЦАДА: Далматински рецепт за јело од меса које се топи под непцима
01. 10. 2024. у 15:32
НАПРАВИТЕ СУПЕР УКУСАН РУЧАК: Пилетина са грашком и печуркама у кремастом сосу
01. 10. 2024. у 09:00
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)