РЕЦЕПТ ЗА КРОМПИР НА ПОРТУГАЛСКИ НАЧИН: Додајте му ове намирнице и уживаћете у укусу

Новости онлине

06. 10. 2024. у 07:00

Кромпир на португалски начин је попут пице, само још укснији.

РЕЦЕПТ ЗА КРОМПИР НА ПОРТУГАЛСКИ НАЧИН: Додајте му ове намирнице и уживаћете у укусу

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 5 кромпира, ољуштених и исецканих на колутове
  • 200 г маслина
  • 5 јаја
  • 300 г ренданог качкаваља
  • 700 мл млека
  • 300 г шунке, исецкане на тракице
  • 1 кашичица оригана
  • 2 лука, исечена на колутове
  • 3 кашике брашна
  • 3 кашике путера
  • мускатни орашчић по укусу
  • 1/2 везе першуна, исецканог
  • 1/2 кашичице црног бибера
  • со по укусу

Припрема:

Како бисте направили кромпир на португалски начин, прво посолите воду у лонцу и скувајте кромпир. У међувремену у тигању са мало уља пропржите лук и пребаците га у чинију. Након тога отопите путер, па убаците брашно, промешајте па сипајте млеко и нарендајте мало мускатног орашчића. Посолите по укусу.

У ватросталну посуду поређајте колутове куваног кромпира. Преко њих распоредите смесу брашна и млека. Преко тога поспите исецкани першун, па распоредите шунку. Преко ње распоредите пржени лук, а преко њега рендани качкаваљ.

Поређајте по површини исецкане маслине и ставите кувана јаја исечена на колутове. Поспите на крају ориганом. Пеците у рерни на 180 степени око пола сата. Извадите из рерне и када се мало прохлади уживајте.

(stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

ИТАЛИЈА У НЕВЕРИЦИ: Јаник Синер доживео нови шок!