РОЛОВАНА ЋУРЕТИНА СА СЛАНИНОМ И СИРОМ: Ручак који никога неће оставити равнодушним

Новости онлине

08. 10. 2024. у 12:39

Ролована ћуретина са сланином и сиром може да се сервира и хладна, али када је тек извадите из рерне, имаће хрскаву спољашњост, а сир ће да цури и учиниће је савршено сочном.

РОЛОВАНА ЋУРЕТИНА СА СЛАНИНОМ И СИРОМ: Ручак који никога неће оставити равнодушним

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 1,4 кг ћурећег филеа
  • 1 кашичица бибера
  • 1 кашичица белог лука у праху
  • 1 кашичица млевене паприке
  • 10-12 кришки качкаваља
  • 6-7 свежих листова жалфије
  • 10 трака сланине, довољно да покријете и уролате ћуретину
  • со по укусу

Припрема:

Како бисте направили роловану ћуретину, прво помешајте бибер, бели лук у праху и паприку у малој посуди. Посолите ћурећи филе дан раније и држите га на решетки у фрижидеру, преко ноћи. Посољену ћуретину пажљиво исеците да добијете облик лептира, односно танак слој меса.

Затим месо прекријте најлонском фолијом и истуците га чекићем за месо. Зачините потом мешавином зачина коју сте направили, тако што ћете их утрљати у ћуретину. Ставите свеже листове жалфије и кришке сира преко филеа. Филе чврсто уролајте, умотајте у најлонску фолију и ставите у фрижидер да се мало стегне. Сада ставите траке сланине једну поред друге и потом ставите умотана ћурећа прса у центар. Умотајте сланину око ћуретине да формирате још један слој ролата. Ролат још једном умотајте у прозирну фолију и оставите у фрижидеру 20 минута, док се не стегне. Након тога ролате зачините преосталом мешавином зачина.

Пеците ролате у претходно загрејаној рерни на 200 степени, око 30-45 минута. Извадите из рерне и оставите да одстоји око 10 минута. Нарежите и сервирајте уз омиљене прилоге.

(stvar ukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - Имао је осећај за то

МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"

БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.

21. 11. 2024. у 11:45

Коментари (0)

МВП бy Моззарт Спорт: Велики избор најбољих спортиста Србије!