РОЛОВАНА ЋУРЕТИНА СА СЛАНИНОМ И СИРОМ: Ручак који никога неће оставити равнодушним
Ролована ћуретина са сланином и сиром може да се сервира и хладна, али када је тек извадите из рерне, имаће хрскаву спољашњост, а сир ће да цури и учиниће је савршено сочном.
Састојци:
- 1,4 кг ћурећег филеа
- 1 кашичица бибера
- 1 кашичица белог лука у праху
- 1 кашичица млевене паприке
- 10-12 кришки качкаваља
- 6-7 свежих листова жалфије
- 10 трака сланине, довољно да покријете и уролате ћуретину
- со по укусу
Припрема:
Како бисте направили роловану ћуретину, прво помешајте бибер, бели лук у праху и паприку у малој посуди. Посолите ћурећи филе дан раније и држите га на решетки у фрижидеру, преко ноћи. Посољену ћуретину пажљиво исеците да добијете облик лептира, односно танак слој меса.
Затим месо прекријте најлонском фолијом и истуците га чекићем за месо. Зачините потом мешавином зачина коју сте направили, тако што ћете их утрљати у ћуретину. Ставите свеже листове жалфије и кришке сира преко филеа. Филе чврсто уролајте, умотајте у најлонску фолију и ставите у фрижидер да се мало стегне. Сада ставите траке сланине једну поред друге и потом ставите умотана ћурећа прса у центар. Умотајте сланину око ћуретине да формирате још један слој ролата. Ролат још једном умотајте у прозирну фолију и оставите у фрижидеру 20 минута, док се не стегне. Након тога ролате зачините преосталом мешавином зачина.
Пеците ролате у претходно загрејаној рерни на 200 степени, око 30-45 минута. Извадите из рерне и оставите да одстоји око 10 минута. Нарежите и сервирајте уз омиљене прилоге.
(stvar ukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ШАМПИЊОНИ СА СИРОМ И ПРАЗИЛУКОМ: Одличан избор за супер ручак, уверите се и сами
29. 09. 2024. у 09:00
НАЈЈЕДНОСТАВНИЈИ РУЧАК: Ролнице од тиквица пуњене сиром и спанаћем
17. 09. 2024. у 12:41
НАЈБРЖИ И НАЈУКУСНИЈИ РУЧАК КАД НЕМАТЕ ВРЕМЕНА: Запечене макароне са сиром
16. 09. 2024. у 15:12
МЕРКЕЛОВА ПРОГОВОРИЛА О ПУТИНУ: Једну ствар посебно истакла - "Имао је осећај за то"
БИВША немачка канцеларка Ангела Меркел описала је у својим мемоарима први сусрет са Доналдом Трампом, а такође је говорила о руском председнику Владимиру Путину и Украјини. Одломке из књиге објавили су немачки медији.
21. 11. 2024. у 11:45
РУСИЈА ПОСТАЛА ГЛАВНИ "ИГРАЧ" У ЕВРОПИ: Ово се десило први пут од пролећа 2022. године
РУСИЈА је у септембру први пут од пролећа 2022. постала главни снабдевач гасом Европске уније, преноси РИА Новости, позивајући се на податке Евростата.
21. 11. 2024. у 11:32
МНОГИ НЕ ЗНАЈУ: Шта кнез Михаило показује прстом
СПОМЕНИК кнезу Михаилу Обреновићу на Тргу републике постао је главно градско састајалиште Београђана и њихових гостију. Међутим, од многих ћете чути да се састају не код Кнеза већ “код коња”.
21. 11. 2024. у 09:47
Коментари (0)