ЗАПЕЧЕНИ КРОМПИР СА ШУНКОМ И ЛУКОМ: Мирис, укус и једноставна припрема

Новости онлине

13. 12. 2024. у 11:00

Ово јело ће постати нови специјалитет ваше трпезе.

ЗАПЕЧЕНИ КРОМПИР СА ШУНКОМ И ЛУКОМ: Мирис, укус и једноставна припрема

Foto: Shutterstock

Састојци:

  • 450 г шунке, исечене на мале коцкице
  • 2 кашика маслиновог уља
  • 2 кашике путера
  • 2 кашике брашна
  • 400 мл млека
  • со и бибер по укусу
  • мала веза влашца, исецканог
  • 5 кашика сушеног босиљка
  • 4 кромпира средње величине, ољуштеног и танко исеченог
  • 120 г исецканог црног лука

Припрема:

За овај кромпир прво испржите шунку и сецкани црни лук на маслиновом уљу, док лук не порумени. Ољуштите кромпир и насеците на танке кришке. Намажите маслацем тепсију и унутра ставите пржену шунку и лук, па их посолите и побиберите.

Загрејати рерну на 162 степена. Растопите путер у тигању, склоните са ватре и умешајте брашно. Вратите на ринглу и додајте млеко. Мешајте на директној ватри док сос не проври и не згусне се.

Преко шунке поређајте кромпир и прелијте га мешавином млека. Кромпир поспите влашцем и босиљком. Пеците док кромпир не омекша, око 1 сат. Покријте првих пола сата алуминијумском фолијом, а затим је скините. Сервирајте и уживајте.

(stvarukusa)

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)

РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).

09. 01. 2025. у 20:45

Коментари (0)

ИЗГУБИО ОД ЂОКОВИЋА, А ОНДА ОДМАХ - ОВО: Ево шта је Александер Зверев урадио на Аустралијан опену