ЗАПЕЧЕНИ КРОМПИР СА ШУНКОМ И ЛУКОМ: Мирис, укус и једноставна припрема
Ово јело ће постати нови специјалитет ваше трпезе.
Састојци:
- 450 г шунке, исечене на мале коцкице
- 2 кашика маслиновог уља
- 2 кашике путера
- 2 кашике брашна
- 400 мл млека
- со и бибер по укусу
- мала веза влашца, исецканог
- 5 кашика сушеног босиљка
- 4 кромпира средње величине, ољуштеног и танко исеченог
- 120 г исецканог црног лука
Припрема:
За овај кромпир прво испржите шунку и сецкани црни лук на маслиновом уљу, док лук не порумени. Ољуштите кромпир и насеците на танке кришке. Намажите маслацем тепсију и унутра ставите пржену шунку и лук, па их посолите и побиберите.
Загрејати рерну на 162 степена. Растопите путер у тигању, склоните са ватре и умешајте брашно. Вратите на ринглу и додајте млеко. Мешајте на директној ватри док сос не проври и не згусне се.
Преко шунке поређајте кромпир и прелијте га мешавином млека. Кромпир поспите влашцем и босиљком. Пеците док кромпир не омекша, око 1 сат. Покријте првих пола сата алуминијумском фолијом, а затим је скините. Сервирајте и уживајте.
(stvarukusa)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
ТИТОВ СИН СЕ ТУЖИ СА ХРВАТСКОМ: ОЗНА га натерала да потпише да се одриче наследства
ИМАЊЕ Јосипа Броза Тита у Самобору у Хрватској, удаљено само километар од центра града, некада је била једна од његових приватних резиденција.
12. 01. 2025. у 20:00
Коментари (0)