КОЛИКО КВАСЦА ИДЕ НА КИЛОГРАМ БРАШНА: Да вам свако тесто савршено нарасте
Многе жене, посебно оне које немају пуно искуства у кухињи мучи питање колико је потребно ставити квасца у тесто када желимо нешто да направимо.
Наиме, и превише и премало квасца квари укус, те прављење идеалног киселог теста може да вам зада главобољу. Али, када знате идеалан однос састојака, сви ће вам тражити рецепте за оно што умесите. Прво и најважније правило је да квасац буде собне температуре.
Свеж квасац
На 1 килограм брашна треба користити једну целу коцку свежег квасца (42 грама). Свеж квасац се припрема тако што се изгњечи у шољу, дода се кашичица шећера, кашика брашна и мало млаког млека. Поклопљена смеса се остави да се диже десетак минута да се добије квасац, који се затим умеша у тесто.
Суви квасац
У 1 килограм брашна додајте две кесице сувог квасца (14 грама). Суви квасац се обично меша директно са брашном, али треба поштовати упутства на паковању.
Са друге стране, чак и неке искусне домаћице не знају да сирће и јогурт, такође, помажу да тесто испадне савршено. Јогурт чини да производи од квасца буду лакши и мекши, док сирће убрзава процес дизања.
(still)
БОНУС САДРЖАЈ
Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.
Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.
Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.
JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.
Препоручујемо
ИСПРОБАЈТЕ РЕЦЕПТ ЗА ДОМАЋЕ БУХТЛЕ: Након сервирања ће нестати у трен ока
08. 10. 2024. у 15:00
НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ПОСНЕ КРОФНЕ: Лако се праве, а меке као душа
16. 08. 2024. у 09:00
ЂОКОВИЋ ОТКРИО: Отровали су ме у Аустралији, имао сам висок ниво тешких метала у крви
НАЈБОЉИ српски тенисер Новак Ђоковић открио је да је пре три године када је депортован из Аустралије отрован храном у имиграционом хотелу, где је био смештен.
09. 01. 2025. у 21:40
АМЕРИКАНЦИ ОБЈАВИЛИ МАПЕ СА РАТИШТА: Русија наставља продор дубље у Украјину, враћа територију у Курској области (ФОТО)
РУСИЈА наставља да продире дубље у Украјину и враћа сопствену територију у Курској области, показују најновије мапе са украјинског ратиша које је објавио Институт за проучавање рата (ISW).
09. 01. 2025. у 20:45
"ЈА САМ ТЕ ПЛАТИО, МОРАШ ДА ПЕВАШ!" Коњевић доживео инцидент на ромском весељу
ПЕВАЧ Шериф Коњевић имао је инцидент о којем се нашироко писало, када је на једној ромској свадби наводно дошло до непријатне ситуације у којој су он и његова колегиница Надица Адемов нападнути.
12. 01. 2025. у 10:49
Коментари (0)