SA DUBOKIM ŽALJENJEM SAM PRIMIO VEST Predsednik Vučić uputio telegram saučešća povodom smrti istoričara Jehude Bauera

"SA DUBOKIM ŽALJENJEM SAM PRIMIO VEST" Predsednik Vučić uputio telegram saučešća povodom smrti istoričara Jehude Bauera

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić uputio je, povodom smrti izraelskog istoričara Jehude Bauera, telegram saučešća u kojem je, između ostalog, naveo da njegov neumorni rad i posvećenost očuvanju istorijske istine, predstavljaju stub na kojem počivaju ne samo naučna saznanja, već i moralna odgovornost celokupnog čovečanstva da ne zaboravi i ne ponovi prošlost.

19. 10. 2024. u 09:24

SRPSKIM GOVORI I 50.000 CRNOGORACA: Sve snažnija inicijativa da se u Crnoj Gori i naš jezik proglasi za službeni

SRPSKIM GOVORI I 50.000 CRNOGORACA: Sve snažnija inicijativa da se u Crnoj Gori i naš jezik proglasi za službeni

I MEĐU građanima Crne Gore koji su se "pisali" kao Crnogorci, značajan deo izabrao je opciju da govori srpskim jezikom. Takvih je bilo 50.000, pa je i to doprinelo da srpski jezik bude dominantan u Crnoj Gori. Kada su statističari sve sabrali na osnovu ispitivanja krajem prošle godine, stalo se na brojci da srpski govori 43,18, a crnogorski 34,52 odsto građana.

18. 10. 2024. u 14:51

PUTIN PISAO VUČIĆU

PUTIN PISAO VUČIĆU

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić primio je, povodom 80. godišnjice oslobođenja Beograda, čestitku predsednika Ruske Federacije Vladimira Putina.

18. 10. 2024. u 14:07

OTKRIVAMO: Pribojski opozicionar u skrivanju od Poreske uprave

OTKRIVAMO: Pribojski opozicionar u skrivanju od Poreske uprave

POSLEDNjIH dana se u krugovima pribojske opozicije komentariše da je šef opozicione Odborničke grupe „Složno u pobedu“ u Skupštini opštine (SO) Priboj Nenad Anđić veoma uznemiren i uzrujan zbog kontrole koju su, u sklopu detaljne provere poslovanja stomatoloških ordinacija širom zemlje, nad ordinacijom „Zvezda Dent“ u njegovom vlasništvu sproveli inspektori nadležne Filijale Poreske uprave Prijepolje.

18. 10. 2024. u 13:59