"PANCERI" UVEK NEUGODNI: Odbojkaši sutra u grupi A EP u Ankoni igraju sa Nemačkom

S. K.

04. 09. 2023. u 14:04

"ORLOVI" stavljaju tačku u grupi A na EP u Italiji, Bugarskoj, Severnoj Makedoniji i Izraelu. Odbojkaši sutra (21.00) u Ankoni igraju sa uvek nezgodnom Nemačkom. Pobeda donosi drugo mesto u grupi i nešto lakšeg rivala u osmini finala. Izabranici Igora Kolakovića večeras (18.00) se sastaju sa Estoncima.

ПАНЦЕРИ УВЕК НЕУГОДНИ: Одбојкаши сутра у групи А ЕП у Анкони играју са Немачком

FOTO: OSS

Naša selekcije je u prva tri kola ostavarila očekivane rezultate. Pobedila je Švajcarsku (3:0) i Belgiju (3:1), a izgubila od aktuelno evropskog i svetskog prvaka Italije sa 3:1. Nemci se sa "azurima" sastaju 6. septembra, pa su ostvarili sve tri pobede. Nadigrali su Estoniju (3:0) i Švajcarsku (3:0), ali su jedva savladali Belgijance - 3:2. "Panceri" su gubili sa 2:0 u setovima, kada su uspeli da naprave preokret, koji im je doneo osminu finala.

Naši su mogli da vide sve vrline i slabosti "pancera", koji su umeli u prošlosti da im donesu dosta glavobolje. Vratio se čuveni Grozer i protiv Belgijanaca je bio najubojitiji sa 22 poena. Tu su i Breme, Kaliberda, From, Tile...

Dueli "orlova" sa "pancerima" uvek su bili neizvesni, do poslednje lopte. I kada smo bili moćni umeli smo da se okliznemo protiv Nemaca, tako da će Uroš Kovačević i drugovi morati da pruže svoj maksimum ukoliko žele da slave. Inače, ove godine u Ligi nacija, na turniru u Roterdamu Srbija je bila bolja - 3:1.

U grupi A je jasno da je Italija neprikosnovena i da sigurno osvaja prvo mesto. U nokaut-fazi ukršta se sa grupom C, u kojoj za sada dominira Grbićeva Poljska. Ukoliko se ne desi nešto nepredviđeno, pobednik Lige nacije osvojiće prvo mesto, što znači da će u četvrtfinalu igrati sa boljim iz duela 2A-3C. Pobednik meča osmine finala, 3A-2C odmeriće snage sa Italijom. Zato je našima važno da budu drugi i da, ako preskoče osminu finala, pokušaju da naprave čudo protiv Poljske, koju su u Ligi nacija u Nagoji iznenadili pobedom od 3:0.

Bugari u kontraritmu

BUGARI nastavljaju da šokiraju svoje navijače. Preksinoć su u grupi B u Varni neočekivano izgubili i od Hrvatske sa 3:1, pa čak nisu sigurni ni za nokaut fazu. Sinoć su igrali sa Slovenijom i njihova sudbina zavisi od drugih.

Osim Bugara razočarala je i Ukrajina sa tri uzastopna poraza.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen samo zato što se krstio, Novosti otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

ŠOK! Nemanja Majdov ipak nije kažnjen "samo zato što se krstio", "Novosti" otkrivaju kako je sve perfidno upakovano!

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je Međunarodna džudo federacija na vrlo lukav način izvela kažnjavanje našeg borca.

19. 09. 2024. u 16:07

Komentari (0)

TURIZAM KAO FAKTOR MIRA: Obrazovno i duhovno iskustvo koje širi um