uživoRAT U UKRAJINI: Problemi za VSU na hersonskom pravcu

Novosti online

28. 09. 2024. u 08:00 >> 10:18

RAT u Ukrajini ušao je u 948. dan.

РАТ У УКРАЈИНИ: Проблеми за ВСУ на херсонском правцу

Foto: Profimedia

Ukrajinci oslabljeni na hersonskom pravcu


Ukrajinske jedinice na hersonskom pravcu su oslabljene jer je jedan deo njih prebačen u Donbas i u Kursku oblast, rekao je za Sputnjik gubernator oblasti Vladimir Saljdo.

On je naveo i da su ukrajinske snage potisnute sa leve obale Dnjepra i sa najvećih ostrva u delti reke.

 

Problemi sa nemačkim tenkovima

Ukrajinski vojnici koji su obučeni za upravljanje tenkovima NATO mesecima čekaju na južnodonjeckom pravcu u pozadini isporuku tehnike, rekao je za Sputnjik ukrajinski zarobljenik Vladimir Kusko.

"Nekoliko vojnika koje znam išli su na obuku za 'leopard' . Obučavali su se 30 dana a sad ili nema tehnike ili nema dovoljno posada", rekao je on.

Kusko je za Sputnjik ispričao i kako je mobilisan - dok je šetao sa sinovima parkom u Sumskoj oblasti pojavili su se zaposleni u vojnom odseku i odveli ga u automobil. Lekarski pregled je prošao po hitnom postupku i par dana kasnije bio je već na frontu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?