RUSIJA HITNO REAGOVALA NA UBISTVO NASRALAHA: Oštra poruka Izraelu - odmah prekinite!

Novosti online

28. 09. 2024. u 17:29

RUSIJA oštro osuđuje ubistvo Hasana Nasralaha, generalnog sekretara šiitskog pokreta Hezbolah, Moskva poziva Izrael da prekine vatru, navodi se u saopštenju na sajtu Ministarstva spoljnih poslova, prenosi RIA Novosti.

РУСИЈА ХИТНО РЕАГОВАЛА НА УБИСТВО НАСРАЛАХА: Оштра порука Израелу - одмах прекините!

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova / Arhiva

- Najoštrije osuđujemo još jedno političko ubistvo koje je počinio Izrael. Ova nasilna akcija je bremenita još većim dramatičnim posledicama za Liban i ceo Bliski istok, a da nije shvatila takvu opasnost, ali je preduzela sličan korak – ubijanje Libana građana, što će gotovo neminovno izazvati novi nalet. Dakle, puna odgovornost za naknadnu eskalaciju pada na nju - napominju u resoru.

Rusija poziva Izrael da odmah prekine neprijateljstva kako bi se stvorili uslovi za diplomatsko rešenje, naglasilo je ministarstvo.

Takođe su istakli da u ovoj „eksplozivnoj“ situaciji odgovorni članovi međunarodne zajednice moraju učiniti sve da spreče oružanu konfrontaciju punog obima u regionu.

Libanska grupa Hezbolah potvrdila je u subotu da je njen vođa i jedan od njenih osnivača, Hasan Nasralah, ubijen u izraelskom vazdušnom napadu u Bejrutu prethodnog dana.

Pored njega, ubijen je komandant snaga Kuds iranske Islamske revolucionarne garde Abas Nilforušan.

U saopštenju se navodi da se Nasralah „pridružio svojim kolegama šehidima“. Hezbolah je obećao da će „nastaviti sveti rat protiv neprijatelja i podržavati Palestinu“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

TURIZAM KAO FAKTOR MIRA: Obrazovno i duhovno iskustvo koje širi um