NEMCI OSNOVALI KRIZNU GRUPU: Legende nemačkog fudbala okupljene sa jednim zadatkom

Tanjug

13. 12. 2022. u 16:45

FUDBALSKI savez Nemačke (DFB) saopštio je danas da će osnovati Radnu grupu sa nekoliko bivših reprezentativaca sa ciljem da oporavi nacionalni tim posle eliminiacije u grupnoj fazi na Svetskom prvenstvu u Kataru.

НЕМЦИ ОСНОВАЛИ КРИЗНУ ГРУПУ: Легенде немачког фудбала окупљене са једним задатком

FOTO: AP/Tanjug

- Radnu grupu, između ostalih čine Karl-Hajnc Rumenige, Matijas Zamer, Rudi Feler, Oliver Kan i Oliver Minclaf. Njihov cilj je da pomognu nacionalnom timu da se pripremi za Evropsko prvenstvo 2024. godine, koje će biti održano u Nemačkoj, rekao je predsednik DFB Bernd Nojendorf, koji je potvrdio da će Hansi Flik ostati selektor do završetka EP 2024.

On je istakao da je cilj DFB u narednom periodu da pronađe ko će da zameni Olivera Birofa na mestu direktora reprezentacije. Birof je podneo ostavku posle neuspeha Nemačke na SP u Kataru.

Nemačka je na Mundijalu osvojila treće mesto u grupi E sa četiri boda, pošto je pobedila Kostariku (4:2), izgubila od Japana (1:2) i odigrala 1:1 sa Španijom.

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (1)