JEZIVA SMRT! Huligani zapalili protivničkog navijača - tragedija kakvu sport ne pamti (VIDEO)

Novosti online

27. 10. 2024. u 19:42

​Klasična tuča navijača izgleda da više nije dovoljna da se iskaže bes koji kulja u nekim ljudima koji dolaze na sportske događaje.

ЈЕЗИВА СМРТ! Хулигани запалили противничког навијача - трагедија какву спорт не памти (ВИДЕО)

Foto Shutterstock

Tragičan dokaz za to stiže iz Brazila.

 

Tamo je jedan navijač živ zapaljen, a 12 teže povređeno u navijačkoj "sačekuši".
 

Osveta za sačekušu

Brazilski mediji nisu isprva otkrivali mnogo detalja, ali će vam "Novosti", uz pomoć kolega iz te južnoameričke zemlje, ali i navijačkih portala koji prate zbivanja na tifo-sceni, u najkraćem opisati kako je do ove tragedije došlo.


Sve je počelo kada je 2022. u brazilskoj saveznoj državi Minas Žerais, kada su najvatreniji navijači Kruzeira presreli autobus svojih velikih rivala, pristalica Palmeirasa.


Tada su čak četvorica napadnutih - ranjena vatrenim oružjem, a prvi čovek pomenute "Mafije azul", kako Palmeirsovi huligani zovu sebe, toliko je prebijen, da su ga napadači snimali onako krvavog i tim snimcima preplavili društvene mreže, kao najveći dokaz "velike pobede nad ljutim protivnikom".


Osveta koja se desila ove nedelje ujutru - bila je daleko strašnija.

Navijač živ zapaljen, ostali prebijani štanglama


Naime, na autoputu "Fernao Diaš" bilizu Mairapore, ovog jutra se desio veliki napad na autobus sa navijačima Kruzeira.


Oni su se, ništa ne sluteći, vraćali sa gostovanja Kurićibi, koju je njihov omiljeni klub dan ranije pobedio sa 1:3.


Njihov autobus je, koliko se da zaključiti po snimcima, nedaleko od naplatne rampe napadnut i - zapaljen.


Prema prvim informacijama, desetine maksiranih napadača, a za koje svi misle da su navijači Palmeirasa željni osvete za zasedu iz 2022. godine, zasuli su autobus pirotehničkim sredstvima.


Vatra se brzo rasplamsala, pa su napadnute pristalice Palmeirasa najpre istrčavale, spasavajući živu glavu, a oni drugi, videvši kako im prijatelji bivaju dočekani velikim motkama i štanglama, ili su čekali još neko vreme u autobusu koji je goreo, ili su kroz prozor bežali na drugu stranu autoputa.


Jedna osoba je u ovom napadu smrtno stradala - brazilski mediji složni su u tvdnji da je jedan navijač Palmeirasa izgoreo u autobusu, dok je najmanje 12 osoba povređeno. Što prebijanjem štanglama (snimci su već osvanuli na društvenim mrežama, ali zbog njihove izuztne brutalnosti, "Novosti" vam ih neće emitovati), a što, prema nezvaničnim podacima radio stanice "Itatiaja", vatrenim oružjem, jer se tvrdi da je jedna osoba tako ranjena.

Ručno pravljene bombe i - ekseri


Prema javljanju drugog brazilskog radija, Bandnjuz, federalna saobraćajna policija je morala da blokira jednu traku pomenutog autoputa tri sata tokom ovog prepodneva, a pritom su policajci bili prinuđeni da uklanjaju i "ručno pravljene bombe, ali i eksere koji su postavljeni na kolovozu ne bi li se probušile gume autobusa koji je prevozio navijače Kruzeira.


Još uvek nema zvanične potvrde da su huligani Palmeirasa, organizovani u grupu "Manča verde", izveli ovaj napad, ali se i zvanični i nezvanični brazilski izvori slažu da "ne postoji niko drugi ko bi baš zasedom na autoputu izveo ovako surov nasrtaj na 'Mafiju azul', baš zbog onoga što je ona "Manči verde' uradila 2022".


Pred vama se, na kraju ovog teksta, nalazu jedan od snimaka koji kruže internetom posle ovog užasnog događaja.


On je najmanje nasilan i vidi se "samo" kako autobus gori, te kako se pojedinci spasavaju skačući kroz prozor, dok se vatra širi iz zadnjeg dela ka prednjem delu vozila.
Imajući u vidu o čemu se radi, molimo sve maloletne osobe, kao i one kojima bi moglo da pozli od scena nasilja, da predstojeći video-snimak ne puštaju na svojim uređajima.
---
--
-

Bonus video: In memoriam - Pele

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BOBI DOMINIRAO PRED PARTIZAN: Marjanović najbolji u pobedi Fenerbahčea