(MAPA) NOVA OFANZIVA U DONJECKU, RUSI OPKOLJAVAJU KURAHOVO: Besne borbe, steže se obruč oko Ukrajinaca

Novosti online

26. 10. 2024. u 13:06

RUSKA vojska planira da počne opkoljavanje Kurahova u DNR sa severa kako bi došli iza njegove odbrane. Da bi to uradili, napali su i napredovali u pravcu Novodimitrovke i Kremene Balke zapadno od Cukurina.

(МАПА) НОВА ОФАНЗИВА У ДОЊЕЦКУ, РУСИ ОПКОЉАВАЈУ КУРАХОВО: Бесне борбе, стеже се обруч око Украјинаца

Foto: Dip stejt

O tome piše ukrajinski borac sa kodnim znakom „Mučnoj“.

O napadu na Novodimitrovku izveštavaju i ruski vojni blogeri. Tvrde da napreduju i do dva kilometra od severa ka jugu, autoputem od Višnjevog. Cilj je, kako se navodi, da se sa severozapada dođe do sa leđa grupacije Oružanih snaga Ukrajine u Kurahovu i čitavog regiona južno od njega.

Foto: Dip stejt

Od Novodmitrovke put vodi zapadno do Kurahova.

Foto: Dip stejt

Istovremeno, juče je počela nova ofanziva ruskih trupa na jug – kod mesta Velike Novoselke.

Tamo su napredovali skoro sedam kilometara od Zolotaje Nive, napavši selo Šahterskoje. Prema mapi "Dip stejta", borbe se vode u južnom delu sela.

Sam ovaj pravac vodi ka auto-putu, koji se proteže od Kurahova na zapad, do Zaporoške oblasti. Udaljen je 14 kilometara od sela Šahterskoje. Presecanje autoputa značilo bi blokiranje Kurahova i čitavog područja južno od njega.

Foto: Dip stejt

Činjenica da je glavni plan ruske komande da udari sa juga i severa za ulazak u pozadinu Kurahova sa zapada kako bi opkolili ukrajinske trupe zapadno i jugozapadno od Donjecka (ili da bi ih primorali da se povuku). Ovo je pravac u kojem se Rusi sada kreću.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DRAMA, SVE SE REŠAVA U BEOGRADU: Đoković u problemu, ovu vest nije želeo da čuje