DIJANA ĐOKOVIĆ OTKRILA RECEPT ZA PITU OD MEDA KOJU JOJ JE UVEK BAKA PRAVILA: Svi je u kući baš obožavaju, a Nole posebno

Novosti online

19. 09. 2023. u 15:12

Recept Dijane Đoković za pitu od meda morate da zapišete, jer se radi o neodoljivoj poslastici kojoj "ne" ne može da kaže ni slavni teniser.

ДИЈАНА ЂОКОВИЋ ОТКРИЛА РЕЦЕПТ ЗА ПИТУ ОД МЕДА КОЈУ ЈОЈ ЈЕ УВЕК БАКА ПРАВИЛА: Сви је у кући баш обожавају, а Ноле посебно

Foto: Jutjub/Printskrin/Reci Peci

Potrebne namirnice za kore:

  • 1 jaje
  • 150 g šećera
  • 3 kašike mleka
  • 3 kašike meda
  • 60 g masti
  • 450 g brašna
  • kašičica sode bikarbone

Proizvodi za krem:

 
  • 500 ml mleka
  • 5 kašika brašna
  • 180 g šećera
  • kesica vanilin-šećera
  • 250 g maslaca

Preliv od čokolade:

  • 150 g čokolade za kuvanje (minimalno sa 60 odsto kakaa)
  • 150 ml pavlake za šlag

Kako se pripremaju kore?

Zagrejte rernu na 160⁰C. U posudu stavite brašno i sodu bikarbonu. U posebnoj posudi mikserom penasto umutite jaje, šećer i vanilin šećer.

Lonac s debljim dnom stavite na vatru srednje jačine. Uspite izmiksano jaje i šećer, a potom dodajte mast i med. Kada se svi sastojci zagreju, za šta je potrebno oko dva minuta, smanjite vatru, te dodajte brašno. Mešajte da smesa postane kompaktna. Ovo ide brzo, upotrebite malo snage kako biste umešali brašno u tečne sastojke. Kada je testo povezano, sklonite lonac sa vatre i u njemu ostavite testo jer ćemo ga valjati toplo.

Pleh za pečenje dimenzija 35 x 22 cm okrenite naopako pa ga pospite brašnom. Odvojte 1/3 toplog testa jer pečemo tri kore i razvaljajte ga na poleđini pleha. Testo se valja lagano. Pecite ga tako razvaljanog na okrenutom plehu najviše 7 minuta, da kora poprimi lepu svetlorumenu boju. Ispečenu koru stavite na papir za pečenje da se ohladi. Ponovite postupak sa preostale dve kore.

Postupak pravljena krema:

Dok se kore hlade napravite krem tako što ćete brašno sipati u lonac i postepeno mu dodavati mleko. Mešajte da se ne bi stvorile grudvice. Kada ste pripremljenu količinu mleka usuli u brašno, smesu stavite na srednje jaku vatru i sve vreme mešajte. Za nekoliko minuta će se skuvati pa ga sklonite s vatre i ostavite da se ohladi.

Maslac na sobnoj temperaturi dobro umutite sa šećerom i vanilin-šećerom da dobijete kremastu strukturu. Zatim dodajte ohlađeno mleko i brašno. Gotov krem stavite sa strane.

Čokoladni preliv:

Čokoladu izlomite na manje kocke. Pavlaku za šlag ugrejte skoro do ključanja, ali pazite da ne provri. Ulijte je u čokoladu i lagano mešajte da glazura postane kompaktna i povezana. Ostavite da se malo ohladi pa glazurom prelijte kolač.

Slaganje poslastice:

U pleh ili na lim za pečenje postavite prvu koru. Polovinom krema ravnomerno premažite donju koru. Na nju stavite drugu pa je lagano pritisnite da se sve sjedini. Premažite je preostalom polovinom krema. Stavite poslednju, treću koru i nju takođe lagano utisnite rukama.

Poslednju koru prelijte glazurom. Kolač ohladite i ostavite da odstoji preko noći, a potom ga iseckajte i poslužite.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

MARINAC UKRAO BORBENI AVION: Bio jedan od najboljih vojnika SAD - 45 minuta na nebu pravio šou (VIDEO)

KRAĐA porodičnog automobila iz garaže ili dvorišta je nešto što su mnogi roditelji i njihovi sinovi i kćeri imali prilike da iskuse i često je samo faza u odrastanju tinejdžera; za razliku od nje, krađa vojnog aviona predstavlja potpuno drugačiju vrstu avanture. Ipak, i takvi slučajevi zabeleženi su tokom istorije avijacije - i to ne samo jedan ili dva.

16. 09. 2024. u 12:07

Komentari (0)

START(AP)OVALA  JOŠ JEDNA UNIVERZUM AVANTURA: Projekat kompanije Mozzart bliži se velikom finalu