SVEŽE I VRUĆE, A SPREMNE ZA TILI ČAS: Domaće lepinje

Novosti online

16. 09. 2024. u 19:00

Domaće lepinje se jednostavno prave, a možete da ih jedete uz suhomesnato, namaze po želji ili same.

СВЕЖЕ И ВРУЋЕ, А СПРЕМНЕ ЗА ТИЛИ ЧАС: Домаће лепиње

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 60 ml mleka
  • 60 ml vode
  • 1 kašičica kvasca
  • 1/2 kašičice šećera
  • 1 jaje
  • 1 kašičica soli
  • 600 g brašna
  • 50 ml otopljenog putera 

Priprema:

Kako biste napravili lepinje, dodajte kvasac i šećer u toplu vodu. Ostavite dok ne nabubri. Pripremite testo tako što ćete da pomešate mleko, vodu, šećer i kvasac u činiji. Ostavite da se digne testo. Zatim dodajte so, jaje i brašno. Malo promešajte pa dodajte puter i zamesite testo. Ostavite sat vremena da testo naraste. Dignuto testo podeliti na komade i razvijajte rukama. Zagrejte ulje u tiganju i pržite lepinje sa obe strane dok ne porumene. Uživajte!

(stvar ukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ITALIJA U NEVERICI: Janik Siner doživeo novi šok!