JEDNOSTAVNA SALATA OD CVEKLE: Najzdravija, a najlakša za pripremu

Новости онлине

16. 09. 2024. u 18:00

Cvekla sadrži nitrite koji snižavaju krvni pritisak, a zbog visokog sadržaja vitamina B, kalijuma i gvožđa svrstavamo je u jedno od najzdravijih povrća. Cvekla se dugo kuva, pa možete koristiti ekspres lonac za brže kuvanje.

ЈЕДНОСТАВНА САЛАТА ОД ЦВЕКЛЕ: Најздравија, а најлакша за припрему

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 500 gr sirove cvekle
  • 1 kašika bundevinog ulja
  • 1 kašika sirćeta
  • 1 kašika semenki (suncokretovo, bundevo ili drugo seme)
  • so, biber
     

Priprema:


Cveklu oprati i staviti u hladnu vodu. Ostavite da kuva dok ne omekša, oko 45 minuta. Ako kuvate u ekspres loncu, to će trajati oko 15 minuta. Kada se cvekla ohladi, ogulite je. Cveklu isecite u činiju za salatu, dodajte bundevino ulje, vinsko sirće, posolite i promešajte. Stavite u frižider na par sati da se ohladi i još jednom promešajte pre serviranja. Po želji pospite prženim semenkama.
 

(index.hr)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NISAM SE OPROSTIO OD AJAKSA: Tadić najavljuje povratak, ali postoji jedan uslov, evo i koji