OBAVEZNO PROBAJTE: Svinjska kolenica u pivu

Novosti online

30. 07. 2024. u 14:44

Specijalitet koji se lako pravi, a lepi se za nepca.

ОБАВЕЗНО ПРОБАЈТЕ: Свињска коленица у пиву

Foto: Shutterstock

Sastojci: 

  • 4 sveže svinjske kolenice
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 veza zeleni
  • 5 dl piva
  • 2 kašike meda
  • 1 kocka za supu
  • 3 bobice kleke
  • 2 lista lovora
  • 1 kašika kima
  • 4 kašike ulja
  • 0,5 kašičice senfa
  • 1 kašičica soli
  • biber i zrnu

Priprema:

Oprati 4 sveže svinjske kolenice (ili 2 praseća buta) i naliti vodom.
Dodati očišćenu iseckanu vezu zeleni, 2 glavice očišćenog iseckanog crnog luka, 3 zrna kleke, 1/2 kašike senfa u zrnu, 2 lovorova lista i zrna bibera.
Posoliti (ili dodati kocku supe od povrća).
Kuvati na umerenoj vatri sat vremena.
Kolenice izvaditi, ocediti i staviti na pleh.
Zgnječiti 2 očišćena čena belog luka.
Belom luku dodati kašičicu soli, 1 kašiku kima i 4 kašike maslinovog ulja pa sve dobro izmešati.
Pripremljenu smesu utrljati u meso sa svih strana.
Pleh sa kolenicama staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni S.
Peći 80-90 minuta i povremeno prelivati pivom (5 dl).
Nekoliko minuta pre završetka pečenja izmešati 2 kašike meda i malo piva pa premazati pečenje.
Peći još malo da meso porumeni.
Služiti uz sezonsku salatu (ili krompir salatu).

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
pogledaj sve

Komentari (0)

RAFA NE ZASLUŽUJE OVAKAV OPROŠTAJ: Nadalov trener uputio teške reči organizatorima turnira