FAŠIRANE ŠNICLE: Recept za brz i bogat ručak koji će ljubitelji mesa obožavati
Faširane šnicle su uvek dobra ideja za ručak.
Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa
- 1 glavica crnog luka
- 1 jaje
- 2-3 kašike prezli (ili po potrebi)
- So i biber po ukusu
- ulje za prženje
Priprema:
U većoj činiji pomešajte mleveno meso, sitno iseckani crni luk, jaje, prezle, so, biber. Ukoliko volite možete da dodate i svež peršun. Smesu dobro izmesite rukama dok ne postane ujednačena i kompaktna. Ukoliko je potrebno dodajte malo vode. Rukama oblikujte smesu u šnicle veličine po vašoj želji, najčešće oko 1 cm debljine. Ako je smesa previše lepljiva, dodajte još malo prezli. Pržite šnicle sa svake strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i budu dobro pečene.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
NAPRAVITE NAJUKUSNIJI PILAV SA MLEVENIM MESOM: Gurmanski obrok u kome će svi uživati
22. 01. 2025. u 09:30Novosti online
ĆEVAPI PEČENI U RERNI: Prave se bez muke, a imaju fantastičan ukus zbog preliva
15. 01. 2025. u 07:00Novosti online
NjOKE SA PILETINOM I SPANAĆEM: Od jednostavnih sastojaka napravite jelo kao iz najboljeg restorana
23. 01. 2025. u 11:00Novosti online
OVO MORATE DA PROBATE: Pečeni karfiol u kremastom sosu sa sirom i belim lukom
23. 01. 2025. u 07:00Novosti online
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
"IZBOMBARDOVALI SMO SRBE SAMO TAKO": Pevač služio na KiM 1999. - javnost u neverici zbog njegove izjave (VIDEO)
PEVAČ Džejms Blant, koji se proslavio debitantskim albumom "Back to Bedlam", služio je u Kforu 1999. godine, za vreme i neposredno nakon bombardovanja.
27. 01. 2025. u 12:07
Komentari (0)