TORTA MONAHINJINA TAJNA: Dezert koji ćete odmah poželiti da probate

Jovana Vasić

27. 01. 2025. u 12:00

Torta monahinjina tajna je vrlo raskošna i bogata sirom, a preliva se čokoladom.

ТОРТА МОНАХИЊИНА ТАЈНА: Дезерт који ћете одмах пожелити да пробате

Foto: Printscreen Youtube/Home Made Recipes

Sastojci:

Za prvu koru:

  • 100 g margarina
  • 100 g šećera u prahu
  • 100 g brašna
  • 4 žumanca
  • 1/2 kašičice praška za pecivo

Za drugu koru:

  • 150 g brašna
  • 75 g margarina
  • 50 g šećera u prahu
  • 2 žumanca
  • 1/2 kašičice praška za pecivo
  • 2 kašičice kakaoa

Za krem od sira:

  • 400 g svežeg sira
  • 170 g šećera u prahu
  • 1 paket pudinga od vanile
  • 4 jajeta
  • 100 g margarina
  • 1/2 kašičice praška za pecivo

Za puding krem:

  • 400 ml mleka
  • 1 kesica pudinga od vanile
  • 2 kašike šećera
  • 180 g putera
  • 1 pakovanje crvenog želea

Za čokoladnu glazuru:

  • 1 kašika putera
  • 3 kašike kakao praha
  • 5 kašika mleka
  • 120 g šećera

Dodatno:

  • šaka prženih mlevenih oraha za posipanje

Priprema:

Kako biste napravili tortu, napravite prvu koru. Omekšali margarin umutite sa šećerom u prahu, zatim dodajte jedno po jedno jaje i brašno prosejano sa praškom za pecivo. Testo stavite u pleh obložen papirom za pečenje (tepsija 25x25 cm) i pecite oko 20 minuta na 180°C.

Nakon toga napravite drugu koru, tako što ćete da zamesite testo od sastojaka, osim kakaoa. Podelite smesu na dva dela. Jedan deo stavite u frižider, a u drugi deo smese dodajte kakao, ponovo premesite i stavite u zamrzivač.

Počnite da pravite krem od sira tako što ćete da odvojite jaja na žumanca i belanca. Umutite belanca. Umutite margarin sa šećerom u prahu, dodajte žumanca, sveži sir, puding, prašak za pecivo i penasto umućen sneg od belanaca. Smrznuto smeđe testo narendajte na krupno rende. I sve izrendano testo u delovima dodajte u ovaj krem, mešajući. Raširite svetlo testo preko pleha obloženog papirom za pečenje. Pecite na 180°C dok ne porumeni, oko 10-15 minuta. Po pečenom testu ravnomerno rasporedite krem od sira i pecite na 175°C oko 45-60 minuta.

Zatim napravite puding krem. Rastvorite žele u 60 ml kuvane vode. U 60 ml mleka rastvorite puding i šećer, preostalo mleko ostavite da proključa, sipajte puding i uz snažno mešanje kuvajte, dok se ne zgusne. Ohladite puding. Umutiti puter, dodajući puding i žele.

Na pečeno svetlo testo namažite puding krem i odozgo stavite tamno testo. Sve sastojke za glazuru pomešati i kuvajte na tihoj vatri, mešajući, dok se ne zgusne. Pospite preko torte glazuru i preko glazure orahe. Uživajte!

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

USTAŠKI PIR: Hrvati (opet) zgrozili svet, ovakav skandal se ne pamti (VIDEO)