PUNJENE PEČURKE: Lagano predjelo sa bogatim ukusom

Jovana Vasić

27. 01. 2025. u 11:00

Sveti Sava je slava koja okuplja porodicu i prijatelje u toploj i svečanoj atmosferi.

ПУЊЕНЕ ПЕЧУРКЕ: Лагано предјело са богатим укусом

Foto: Shutterstock

Domaćini se trude da pripreme bogatu i raznovrsnu trpezu, poštujući tradicionalne običaje. Ovaj ukusni recept savršen je izbor za predjelo na slavskoj trpezi.

Sastojci:

  • 12 većih šampinjona
  • 100 g krem sira
  • 50 g pavlake
  • 50 g narendanog kačkavalja
  • 1 čen belog luka (sitno seckan ili rendan)
  • Peršun (sitno seckan)
  • So i biber po ukusu

Priprema:

Operite pečurke i pažljivo uklonite drške. Drške sitno naseckajte. Zagrejte rernu na 200 °C.  Pomešajte krem sir, pavlaku, narendani kačkavalj, beli luk, peršun, so i biber u posudi dok ne dobijete glatku smesu.

Napunite svaku kapicu pečurke pripremljenim filom.

Poređajte pečurke u pleh obložen papirom za pečenje.
Pecite 15-20 minuta, dok pečurke ne omekšaju, a fil ne dobije zlatnu boju.

(trpeza)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MESI DONEO ODLUKU: Otkriveno gde će Argentinac posle Intera