POHOVANI KISELI KRASTAVČIĆI: Pikantna zakuska koju možete brzinski da napravite

Jovana Vasić

27. 01. 2025. u 15:00

Savršen recept kada vam dođu iznenadni gosti.

ПОХОВАНИ КИСЕЛИ КРАСТАВЧИЋИ: Пикантна закуска коју можете брзински да направите

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 475 kiselih krastavaca isečenih na kolutove
  • 360 g brašna
  • 300 ml piva
  • 1 1/2 kašičica soli
  • 3/4 kašičice crnog bibera
  • 1/4 kašičice belog luka u prahu
  • 1/4 kašičice crnog luka u prahu
  • ulje za prženje
  • 1 kašika svežeg peršuna, seckanog

Priprema:

Za kisele krastavce pripremljene na ovaj način zagrejte ulje u loncu. Umešajte kisele krastavce u 120 g brašna i otresite višak. U srednjoj posudi pomešajte preostalo brašno, pivo, so, biber, beli luk u prahu i crni luk u prahu.

Premažite svaku krišku kiselih krastavaca u mešavinu brašna i piva, pustite da višak testa kaplje nazad u činiju. Pržite 8-10 kriški kiselih krastavaca do zlatno smeđe boje, oko 3-5 minuta. Ponovite postupak sa preostalim kiselim krastavcima. Pospite peršunom, pa odmah servirajte.

(stvarukusa)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRONAŠLI SMO NOVU DESTINACIJU ZA LETO 2025! Osećajte se kao na Karibima, a samo dva sata od Beograda