POHOVANI KISELI KRASTAVČIĆI: Pikantna zakuska koju možete brzinski da napravite
Savršen recept kada vam dođu iznenadni gosti.
Sastojci:
- 475 kiselih krastavaca isečenih na kolutove
- 360 g brašna
- 300 ml piva
- 1 1/2 kašičica soli
- 3/4 kašičice crnog bibera
- 1/4 kašičice belog luka u prahu
- 1/4 kašičice crnog luka u prahu
- ulje za prženje
- 1 kašika svežeg peršuna, seckanog
Priprema:
Za kisele krastavce pripremljene na ovaj način zagrejte ulje u loncu. Umešajte kisele krastavce u 120 g brašna i otresite višak. U srednjoj posudi pomešajte preostalo brašno, pivo, so, biber, beli luk u prahu i crni luk u prahu.
Premažite svaku krišku kiselih krastavaca u mešavinu brašna i piva, pustite da višak testa kaplje nazad u činiju. Pržite 8-10 kriški kiselih krastavaca do zlatno smeđe boje, oko 3-5 minuta. Ponovite postupak sa preostalim kiselim krastavcima. Pospite peršunom, pa odmah servirajte.
(stvarukusa)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
PRŽENI TROUGLIĆI SA SIROM OD KROMPIROVOG TESTA: Savršen recept za početak dana
24. 01. 2025. u 07:00Novosti online
LAZANjE SA PALAČINKAMA: Spoj dva omiljena jela koji se priprema brzo i lako
24. 01. 2025. u 13:00Novosti online
DODAJTE OVO TESTU I PECIVO ĆE BITI SAVRŠENO: Neće se mrviti i ostaće sveže danima
23. 01. 2025. u 06:00Novosti online
NAPRAVITE SAMI TABLETE ZA MAŠINU ZA SUDOVE: Jeftine i efikasne, a peru kao kupovne
23. 01. 2025. u 15:00Novosti online
"SRAM TE BILO, OAFE ŠICE" Mask žestoko odgovorio Šolcu zbog onoga što je rekao u Davosu
AMERIČKI milijarder Ilon Mask poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu da treba da ga bude sramota nazvavši ga "Oafom Šicom".
22. 01. 2025. u 08:22
"NEMA VIŠE MIRA" Nemački general dao alarmantnu izjavu o ratu sa Rusijom
VIŠE nema mira između Rusije i Nemačke, rekao je general Bundesvera Andre Bodeman u intervjuu za BR24, prenosi RIA Novosti.
20. 01. 2025. u 12:50
"IZBOMBARDOVALI SMO SRBE SAMO TAKO": Pevač služio na KiM 1999. - javnost u neverici zbog njegove izjave (VIDEO)
PEVAČ Džejms Blant, koji se proslavio debitantskim albumom "Back to Bedlam", služio je u Kforu 1999. godine, za vreme i neposredno nakon bombardovanja.
27. 01. 2025. u 12:07
Komentari (0)