NAJBOLJI RECEPT ZA KISELU PEGLANU PAPRIKU: Zimnica bez konzervansa je fenomenalnog ukusa i traje dugo
Crvene paprike su u Srbiji sinonim za jesen, kada u njima uživamo na razne načine, a već dugo postoji tradicija pripreme peglane paprike za zimnicu.
Sastojci:
- 5 kilograma crvenih paprika
- 2 glavice belog luka
- 500 ml ulja
- 200 g soli
- 100 g šećera
- 1 kašičica bibera u zrnu
- 1 veza peršuna
Priprema:
Operite paprike i uklonite im semenke, pa ih isecite na deblje trake.
Poređajte trake paprika po dnu posude, pa pospite malo soli i šećera i prelijte s malo ulja i sirćeta. Stavite novi red paprika i ponavljajte sve dok ne potrošite sav materijal.
Ostavite da odstoji preko noći, pa kad omekša ređajte u dobro sterilisane tegle, a između redovna paprika dodajte sitno seckan beli luk, biber i peršun.
Kad završite s ređanjem, prelijte tečnošću od ulja i sirćeta u kom su paprike odstojale preko noći, pa pritisnite plastičnom rešetkom.
Stavite na hladno i tamno mesto i uživajte cele zime u božanstvenom ukusu.
(glossy)
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
STRAŠNI SNIMCI IZ LIBANA, KRVI NA SVE STRANE: Preko 2.800 boraca Hezbolaha povređeno kada su im eksplodirali pejdžeri (VIDEO)
NAJMANjE 2.800 boraca libanske militantne grupe Hezbolah povređeno je u koordinisanom napadu Izraela, a osam ubijeno, kada su pejdžeri za komunikaciju eksplodirali na njima, javljaju svetski mediji.
17. 09. 2024. u 16:34 >> 18:01
OŠTRO UPOZORENjE MOSKVE BAJDENU, ŠOLCU I MAKRONU: Moćnije oružje od vašeg je spremno
PREDSEDNIK SAD Džozef Bajden, nemački kancelar Olaf Šolc i predsednik Francuske Emanuel Makron mogu isprovocirati sukob koji može dovesti do nepovratnih posledica, rekao je danas predsednik Dume Rusije Vjačeslav Volodin na plenarnoj sednici.
17. 09. 2024. u 17:35
"IZBACILA SAM GA IZ KUĆE" Bilja o odnosu sa Acom
MOGI nisu znali da ovako stoje stvari u porodici najidealnijeg estradnog para.
17. 09. 2024. u 20:44
Komentari (0)