HRVATI SPREMAJU PAKAO U BEOGRADU! Ceo Balkan bruji o tragediji koja je ujedinila Hajduk i Benfiku i zbog koje sada strepi Zvezda

Novosti online

17. 09. 2024. u 09:39

Fudbaleri Crvene zvezde započeće nastup u Ligi šampiona utakmicom protiv Benfike, koja bi mogla da nosi i veliki bezbednosni rizik.

ХРВАТИ СПРЕМАЈУ ПАКАО У БЕОГРАДУ! Цео Балкан бруји о трагедији која је ујединила Хајдук и Бенфику и због које сада стрепи Звезда

FOTO: Profimedia

Duel srpskog šampiona i portugalskog predstavnika na programu je u četvrtak, 19. septembra, od 18.45, na stadionu "Rajko Mitić".

"Orlovi" iz Lisabona dobili su oko 2.500 ulaznica, što je pet odsto kapaciteta od ukupnog stadiona, a mogli bi da imaju značajnu podršku i hrvatskih navijača.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Naime, navijačka grupa "torcida", koju čine najvatrenije pristalice splitskog Hajduka, u bratskim je odnosima sa navijačima Benfike.

FOTO: FK Crvena zvezda

 

Hrvatski mediji najavljuju da deo članova "torcide" planira da dođe u Beograd i bodri Portugalce protiv Zvezde. Osokoljeni pobedom u najvećem hrvatskom derbiju protiv Dinama iz Zagreba, navijači iz Splita planiraju dolazak u srpsku prestonicu.

PREUZMI BESPLATAN BONUS ZA KLAĐENjE
--> 3000 DINARA BEZ DEPOZITA! <--

Tokom derbija, zajedno na tribinama sa njima bili su pripadnici navijačke grupe Benfike "No nejm bojs", napravili su haos i veliku bakljadu i isticanjem transparenta pravili uvertiru za meč s Zvezdom. Ozloglašeni članovi grupe "torcida" poznati su po izazivanju nereda, kao i po slavljenju "Oluje", u kojoj je proterano više od 200.000 Srba iz Hrvatske.

Inače, portugalska "Bola" dala je veliki prostor utakmici u Beogradu sa zebnjom za moguće tenzije, posebno što je Benfika pod uslovnom kaznom posle navijačkih incidenata u San Sebastijanu protiv Real Sosijedada i u Tuluzu. Tada su bile novčane kazne sa zabranom gostovanja, ali i dalje traje uslovna, pa lisabonski velikan strahuje da bi drastičnije mogao da bude sankcionsan.

Veza između navijača Hajduka i Benfike nastala je pre 30 godina posle tragedije. Tada su poginula tri pripadnika grupe "No nejm bojs" posle gostovanja u Splitu na meču Lige šampiona. Odnosi dve grupe su ojačani i uobičajena je praksa da jedni druge bodre u mečevima, čak dolaskom u Portugal i Hrvatsku.

Tviter / D10SNJR1011

 

Baš pre poslednje utakmice Benfike i Santa Klare obeležena je godišnjica smrti tako što je kapiten Nikolas Otamendi pred navijačima položio venac u znak sećanja na njih. A na tribinama je osvanuo transparent na našem jeziku "Zbogom, prijatelji" kao omaž trojici navijača i uz zahvalnost hrvatskim pristalicama.

BONUS VIDEO: Sportski skandal koji je ušao u istoriju

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! Novosti otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

JA SAM HRIŠĆANSKI VITEZ! "Novosti" otkrivaju šta je Nemanja Majdov napisao nadležnima kada je čuo da će da ga suspenduju jer se krstio

Reprezentativac Srbije u džudou Nemanja Majdov objavio je nešto neverovatno: posle Olimpijskih igara u Parizu, na kojima je učestvovao u kategoriji takmičara do 90 kilograma težine, suspendovan je iz sporta - jer se krstio pred izlazak na borilište u prestonici Francuske. "Novosti" vam donose - kako je pismo, kao svoju odbranu, poslao nadležnim sportskim vlastima kada su otvorili istragu protiv njega.

18. 09. 2024. u 16:24

Komentari (12)

NE ŽELI DA BUDE KAO ĐOKOVIĆ, VEĆ... Nova teniska nada ima jasnu viziju