uživoRAT U UKRAJINI: Deset bespilotnih letelica sa fiksnim krilima oboreno je iznad Kurske oblasti (FOTO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

26. 10. 2024. u 07:15 >> 08:59

RAT u Ukrajini ušao je u 976. dan.

РАТ У УКРАЈИНИ: Десет беспилотних летелица са фиксним крилима оборено је изнад Курске области (ФОТО)

Foto: Profimedia

Raketni napad na Dnjepar: Troje mrtvih, 19 povređenih

U ruskom raketnom napadu na Dnjepar poginula su tri civila, a broj povređenih porastao je na 19, saopštila je Državna služba za vanredne situacije, prenosi Ukrinform.

- Usled raketnih udara delimično je uništena dvospratna stambena zgrada. Oštećene su i višestambene zgrade i jedan od medicinskih objekata. Spasioci su iz ruševina dvospratnice izvukli izvukli povređene, među kojima je troje poginulo - navodi se u saopštenju.

(Ukrinform)

 

Ruske rakete, Foto AP

 

Zajmovi G7 za Ukrajinu u iznosu od 46 milijardi evra biće dostupni od 1. decembra

Grupa sedam najbogatijih zemalja, G7, saopštila je da bi bilateralni zajmovi za pomoć Ukrajini u iznosu od 46 milijardi evra (50 milijardi dolara), koji bi bili finansirani iz profita od investiranja zamrznute ruske imovine, trebalo da budu dostupni za isplate počevši od 1. decembra ove godine do kraja 2027. godine.

Ministri finansija G7 i guverneri centralnih banaka naveli su u saopštenju izdatom nakon sastanka u Vašingtonu da bi svi bilateralni zajmovi trebalo da stupe na snagu najkasnije do 30. juna 2025. godine, preneo je Rojters.

"G7 ostaje nepokolebljiv u svojoj solidarnosti da podrži ukrajinsku borbu za slobodu, oporavak i rekonstrukciju", navodi se u saopštenju.

SAD su u sredu objavile da će obezbediti Ukrajini kredit od 20 milijardi dolara do kraja godine, 20 milijardi dolara obezbediće EU, a preostalih deset milijardi dolara podeljeno je između Kanade, Velike Britanije i Japana.

Lideri G7 dogovorili su se na godišnjem samitu u južnoj Italiji u junu da obezbede kredite koji će biti pokriveni naplaćenim kamatama od investiranja zamrznutih ruskih sredstava.

Sredstva ruske centralne banke u iznosu od oko 260 milijardi evra (280,62 milijarde dolara) zamrznuta su u okviru sankcija koje su zemlje G7 uvele Rusiji zbog invazije na Ukrajinu koja je počela u februaru 2022. godine.

(Reuters)

 

Deset bespilotnih letelica sa fiksnim krilima oboreno je iznad Kurske oblasti

Proteklog dana protivvazdušna odbrana je oborila 31 ukrajinsku bespilotnu letelicu iznad ruskih regiona, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Prema podacima ministarstva, dve bespilotne letelice su oborene iznad Belgorodske oblasti, deset iznad Kurske oblasti, devet iznad Orolske oblasti i tri iznad Brjanske oblasti.

Pored toga, tri ukrajinska drona su uništena iznad Azovskog mora, još tri iznad Belgorodske oblasti i jedna iznad Brjanske oblasti.

Mali balon oboren je iznad Rostovske oblasti, prenela je agencija TASS.

Eksplozije u Harkovu

 

U Harkovu u Ukrajini začule su se eksplozije tokom vazdušnog napada, javila je ukrajinska publikacija Zerkalo nedeli na svom Telegram kanalu.

- arkov, lokalne javne stranice izveštavaju o eksplozijama - navodi se u publikaciji.

Prema onlajn mapi ukrajinskog Ministarstva za digitalnu transformaciju, upozorenje o vazdušnom napadu u oblasti Harkov začulo se od 4.55 po moskovskom vremenu, prenela je RIA.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠPANCI SU NAJAVILI EL KLASIKO: Bodibilderi, frulaši i neuništivi Luka Modrić