VUČIĆ NAJAVIO: Ukrajinske vlasti dale agreman, uskoro otvaranje ambasade Srbije u Kijevu

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

25. 10. 2024. u 15:41

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su ukrajinske vlasti dale agreman našem ambasadoru i da se uskoro očekuje otvaranje ambasade Srbije u Kijevu.

ВУЧИЋ НАЈАВИО: Украјинске власти дале агреман, ускоро отварање амбасаде Србије у Кијеву

Foto Tanjug/Nemanja Aćimović

Vučić je to rekao u obraćanju posle sastanka sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, koja boravi u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Srbiji.

-Mogu sa zadovoljstvom da konstatujem da su ukrajinske vlasti dale agreman našem ambasadoru za otvaranje naše ambasade u Kijevu i verujem da će i gospodin Đurić prisustvovati otvaranju ambasade, ako se ne varam, uskoro u glavnom gradu Ukrajine, rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji sa Fon der Lajenovom.

Vučić je rekao da su razgovarali i o Kosovu i Metohiji.

-Za razliku od nekih drugih neću da koristim ovu priliku da prebacujem krivicu na bilo koga drugog, niti da zamaram predsednicu Fon der Lajen u javnosti onim što sam govorio, a detaljno sam i temeljno izneo poziciju Srbije i detaljno i temeljno govorio o neophodnosti kompromisa, razgovora i budućnosti celog regiona, rekao je Vučić.

Dodao je da je sa predsednicom Fon der Lajen razgovarao o geopolitičkoj situaciji i da ju je obavestio o tome kakva je politika Srbije, od poštovanja povelje Ujedinjenih nacija i poštovanja međunarodnog javnopravnog poretka.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI SE NA SVETU PETKU POSTI? U nedelju je crveno slovo