TUŽNE VESTI STIŽU IZ BRAZILA: Preminula fudbalska legenda i vicešampion sveta (FOTO)

Novosti online

26. 10. 2024. u 08:12

Bivši brazilski fudbaler Ze Karlos, koji je bio "karioka“ na Svetskom prvenstvu 1998. godine, preminuo je u 56. godini.

ТУЖНЕ ВЕСТИ СТИЖУ ИЗ БРАЗИЛА: Преминула фудбалска легенда и вицешампион света (ФОТО)

Foto: Arhiva Novosti

Vest o smrti nekadašnjeg defanzivca potvrdio je njegov bivši klub Sao Paulo, ali uzrok smrti nije zvanično naveden. Prema lokalnim izveštajima, pretpostavlja se da je uzrok srčani udar.

- Sa dubokom tugom saopštavamo da je Žoze Karlos de Almeida, poznat kao Ze Karlos, preminuo ovog petka u Osasku, nedaleko od Sao Paula - stoji u saopštenju kluba u kojem je igrao od 1997. do 1999. godine.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Ze Karlos je neočekivano dobio poziv za Svetsko prvenstvo 1998. godine, iako pre toga nije imao nijedan nastup za reprezentaciju Brazila. Bio je pozvan kao zamena za povređenog Flavija Konseisaa, a tokom grupne faze i mečeva osmine i četvrtfinala sedeo je na klupi. Jedini put kada je zaigrao za Brazil bilo je u polufinalu protiv Holandije, gde je zamenio suspendovanog Kafua. Brazil je tada pobedio posle penala i prošao u finale.

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

U finalnom meču protiv Francuske, koji je Brazil izgubio sa 3:0, Ze Karlos ponovo nije ulazio u igru. To je ujedno bio i njegov poslednji put na klupi za nacionalni tim, jer više nikada nije dobio priliku da brani boje Brazila. Profesionalnu karijeru okončao je 2005. godine.

Njegova smrt izazvala je tugu u fudbalskom svetu, naročito u Brazilu, gde će ostati upamćen kao deo tima koji je stigao do finala Svetskog prvenstva, iako nije uspeo da osvoji titulu.

BONUS VIDEO SVE JE SPREMNO: Evo kako izgleda stadion Monaka pred meč sa Zvezdom u Ligi šampiona

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EVO KOLIKO JE TEŽAK MESI: Zarađuje više od svih profesionalnih fudbalera, otkriveno o kojoj se sumi radi