IRANSKI GENERAL UPOZORIO IZRAEL: Ne budite suviše uvereni u američki sistem THAAD

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

24. 10. 2024. u 23:00

KOMANDANT iranskog Korpusa islamske revolucionarne garde (IRGC) Hosein Salami upozorio je danas Izrael da ne bude suviše uveren u sistem protivraketne odbrane koji su im poslale SAD.

ИРАНСКИ ГЕНЕРАЛ УПОЗОРИО ИЗРАЕЛ: Не будите сувише уверени у амерички систем ТХААД

Foto: Porifmedia

Prema iranskim državnim medijima, Salami tvrdi da sistem TAD (Terminal High Altitude Area Defense), pruža ograničenu odbranu i da oslanjanje Izraela na njega ne bi obezbedilo pobedu protiv potencijalnih osvetničkih napada, preneo je Si-En-En.

-Ne verujte TAD-ovim cevima; one su ograničene...Pucajte koliko želite, vaši neprijatelji će pucati mnogo više od vas. Ne možete pobediti u ovome, mi ćemo vas pobediti, rekao je Salami, prenela je državna agencija Pres TV.

Salamijeva izjava je usledila nakon raspoređivanja američkog protivraketnog odbrambenog sistema u Izraelu zajedno sa brojnim američkim vojnim osobljem da njime upravljaju "kako bi pomogli u jačanju izraelske protivvazdušne odbrane nakon iranskih napada bez presedana na Izrael 13. aprila i ponovo 1. oktobra", naveo je Pentagon.

Raketni odbrambeni sistem koji su SAD poslale Izraelu je "na mestu" i spreman za upotrebu kada bude potrebno, izjavio je u ponedeljak američki ministar odbrane Lojd Ostin.

Odbrambeni sistem TAD je jedno od najmoćnijeg protivraketnog oružja američke vojske, sposoban da presreće balističke rakete na dometima od 150 do 200 kilometara i sa skoro savršenom stopom uspeha tokom testiranja.

To je jedini američki raketni odbrambeni sistem koji može da uništi balističke rakete kratkog i srednjeg dometa kako unutar tako i van atmosfere tokom njihove krajnje faze leta ili zarona na njihov cilj.

(Tanjug)

BONUS VIDEO - RUSIJA LANSIRALA RAKETU: Pogledajte trenutak lansiranja

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI SE NA SVETU PETKU POSTI? U nedelju je crveno slovo