"NEĆEMO DA UVODIMO SANKCIJE KAKO KO HOĆE" Vučić - Vidim šta se bliži, oblak i oluju koja dolazi!

Novosti online

24. 10. 2024. u 19:11

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić obraća se na proslavi 16. godina od osnivanja SNS-a u Vršcu.

НЕЋЕМО ДА УВОДИМО САНКЦИЈЕ КАКО КО ХОЋЕ Вучић - Видим шта се ближи, облак и олују која долази!

Foto Novosti

Vučić ističe da je zbog dve stvari zabrinut. Prva je svetsko pitanje. Predsednik kaže da se bliže izbori u SAD i da ćemo posle toga znati idemo li ka sveopštem sukobu ili "će biti dovoljno pametnih ljudi da zaustoave".

- Istovremeno mnogo toga kada je Evropa u pitanju ne razumem. Da nam je teško reći da je važniji mir nego ko će da pobedi - istakao je Vučić.

- Svakoga dana kao da je najveći problem mnogima hoće li Srbija da uvede sankcije Rusiji. Srbija poštuje međunarodno pravo, Srbija poštuje integritet Ukrajine, ali nećemo da rušimo sopstvenu poziciju. Nećemo da uvodimo sankcije kako ko hoće. Pustili nas ne pustili da imamo svoju politiku, imaćemo je. Ako nemamo pravo na svoju politiku, ako nemamo pravo da donosimo sami odluke o sebi i svojoj budućnosti, šta će nam onda vlada? Uzmite slućbenike koji će da se bogate i samo prepisuju nečije odluke. Vi ste nam davali snagu da vodimo slobodarsku politiku, srpsku politiku, da brinemo o svim građanima. Poštujemo sve druge, ali brinemo o svojoj zemlji. 

- Puna su im usta teritorijalnih integriteta, ali kako da ne pominjete i teritorijalni integritet Srbije, povelju 1244? Samo vas tu ne interesuje? Pa zar sve mora da se slomi na leđima jednog malog naroda? To sam sve rekao da bih vam ukazao na brige. Vidim šta se bliži, oblak i oluju koja dolazi. Ali jedno što mogu da vam kažem prihvatiču na sebe najteži teret i zajedno sa vama odbranićemo Srbiju, odbranićemo našu politiku, odbranićemo naše stavove.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVATI BESNI NA SRPSKOG TV KOMENTATORA: Nisu mogli da veruju šta slušaju dok Dinamo Zagreb igra Ligu šampiona (VIDEO)