BOSIĆ ZA "NOVOSTI" O IGRANJU ZA ZVEZDU I PARTIZAN: Bio sam mlad i nezreo, dolazak u Radnički je - pravi potez!

Александар Илић
Aleksandar Ilić

24. 10. 2024. u 21:00

FUDBALSKI klub Radnički promenio je trenera, kao i deo tima pred početak sezone, a jedan od onih koji su svojim dolaskom napravili veliku razliku jeste i Radivoj Bosić, nekadašnji fudbaler Javora iz Ivanjice. Tiho se svojim kvalitetom nametnuo kao jedan od vođa čete Nikole Drinčića, a poverenje je napadač "Reala sa Nišlija" u meču protiv Spartaka morao da opravdava i na golu svog tima.

БОСИЋ ЗА НОВОСТИ О ИГРАЊУ ЗА ЗВЕЗДУ И ПАРТИЗАН: Био сам млад и незрео, долазак у Раднички је - прави потез!

FOTO: A. Ilić

Radivoj Bosić. Ime je poznato navijačima Crvene zvezde, ali i Partizana, kao veoma mlad igrač odlučio se na nesvakidašnji potez, Zvezdin dres zamenio je direktno onim večitog rivala, Partizanovim, i to kao osamnaestogodišnjak. 

- Mislim da je taj događaj, ta odluka, privukla preveliku medijsku pažnju. Dešavalo se pre mene, a i posle mene da su igrači prelazili iz jednog u drugi tim, a da to nije medijski toliko ispraćeno. U nekim situacijama bio sam mlad, nezreo, brzoplet. Ne kajem se, u Partizanu sam odmah bio priključen prvom timu i krenuo da sazrevam u seniorskom fudbalu. Kada bi mi se to sada dogodilo, a posebno kada sam bio tako mlad, moram da kažem da je medijski pritisak preveliki. Nisam shvatao baš na način na koji je trebalo to da shvatim, da je to normalno za jednog sportistu. Sve to me je sputavalo da radim ono što treba, a to je da mislim na dešavanja na terenu, počeo je razgovor za "Novosti" Radivoj Bosić, ofanzivac Radničkog iz Niša. 

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Usledila je posle Partizana selidba u Olimpiju iz Ljubljane gde je igrao sa velikim prijateljem, takođe nekadašnjim fudbalerom crno-belih, Đorđem Ivanovićem. 

- Da, posle se desio odlazak u još jedan veliki klub, Olimpiju iz Ljubljane. Imaju veliku armiju navijača, velika očekivanja. Uvek se bore za trofeje. Imao sam sreće da je tu moj najbolji prijatelj u svetu fudbala, Đorđe Ivanović, igrač kome sam veoma zahvalan. Samo moje sazrevanje, fudbalsko i ljudsko... on je imao veliki doprinos. Ljubljana je prelep grad, osvojili smo Kup. Uzeo sam trofej sa 20 godina. Dobro je krenulo, nije se baš najbolje završilo. 

ŽELIŠ DA ODIGRAŠ TIKET BESPLATNO?
PREUZMI ODMAH BONUS BEZ USLOVA

Od sezone 2024/25 nastupa kao fudbaler Radničkog, za koji pruža zapažene partije i gde je brzo postao miljenik navijača - Meraklija. 

- Radnički je bio pun pogodak. Dolazak u veliki klub, sa velikim očekivanjima pokazao se kao prava odluka. Kroz život idem uvek sa najvišim ambicijama. U Radničkom sve dobro funkcioniše. Ljudi su me podržali i dali su mi šansu. Svako doprinosi iz utakmice u utakmicu. Ne bih nikoga posebno izdvajao od saigrača. Nadam se da ćemo ostvariti ciljeve, a to je izlazak u Evropu, za koji čvrsto verujem da imamo kvalitet. To smo pokazali igrom, karakterom... 

FOTO: A. Ilić

Bosić je i statistički najbolji fudbaler Radničkog, drugi najbolje ocenjeni igrač Superlige Srbije iza Aleksandra Jovanovića, golmana Partizana. 

- Za mene je to motivacija. Pričao sam o tome sa saigračima. Bez dobre ekipe i potpore kluba, koji ima veliko poverenje u mene, ništa od toga ne bi bilo ostvarivo. Bez dobre ekipe nema dobrog pojedinca. Zahvalan sam im na tome, to je velika zasluga celog tima, nikada ne bih pojedinca isticao u prvi plan, ovo je timska igra. 

Radivoj Bosić je u utakmici protiv Spartaka stao na gol Nišlija, usled povrede Strahinje Manojlovića. Branio je više od 30  minuta mrežu Nišlija, a bravurama je oduševio i na gol-liniji, te su njegove odbrane bile svaki put propraćene ovacijama. 

Drinčić mentor za slobodnjake

Neretko nakon treninga Bosić i Nikola Drinčić ostaju na terenu. Pokušava desnonogi bombarder da pronađe svog naslednika u izvođenju prekida, a po svemu sudeći vidi ga u Radivoju Bosiću koji iz dana u dan upija savete šefa stručnog štaba i jednog od najboljih izvođača prekida koji je igrao na srpskim terenima... 

- Znamo svi da je on po tome bio prepoznatljiv, po slobodnom udarcu. Trudim se da od svakog trenera naučim nešto, da izvučem ono najbolje, a od njega imam dosta da naučim, po tome je bio specifičan. Zašto ne prisvojiti nešto od čoveka koji je imao strastven slobodan udarac. Svi znmamo koliko je samo golova postigao u derbiju iz slobodnih udaraca, rekao je Bosić

- Nije bila moja odluka, to je bila šefova odluka (Nikole Drinčića prim. aut.). Opet bih isto uradio za ta tri boda (osmeh). Stvarno je bilo veliko iskustvo. To mi je bila prva utakmica na Čairu u dresu Radničkog i da se tako završi... Pamtiću to čitav život, jedno veliko iskustvo i specifična situacija za napadača. 

Ništa manje potom nije bila uzbudljiva ni utakmica protiv ekipe Vojvodine u Novom sadu (3:3). 

- Igramo atraktivan i otvoreni fudbal na gol više. Posle nekih primljenih golova mi smo verovali... Ne odustajemo od naših principa da damo gol više, da dominiramo, uzmemo stvar u svoje ruke i kroz posed upravljamo igrom. 

Naredni meč u nedelju od 20 časova Radnički igra protiv drugoplasirane Mladosti iz Lučana koju sa klupe predvodi Nikola Trajković, nekadašnji strateg Radničkog. 

FOTO: A. Ilić

- Nisam zatekao Trajkovića u Nišu. Sigurno je reč o iskusnoj ekipi koja zna da uvede protivnika u njihov ritam, koji njima odgovara. Par igrača Mladosti u Superligi Srbije ima broj utakmica koliko ceo tim Radničkog. Sigurno treba prihvatiti, prići sa ozbiljnim pristupom utakmici: Igramo kod kuće, nadamo se najboljem i idemo uvek na gol više i pobedu. 

BONUS VIDEO: TAJNA NAJVEĆEG FUDBALSKOG STADIONA NA SVETU: Ovo je lista TOP 10 „hramova fudbala“

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

HRVATI BESNI NA SRPSKOG TV KOMENTATORA: Nisu mogli da veruju šta slušaju dok Dinamo Zagreb igra Ligu šampiona (VIDEO)