uživoRAT U UKRAJINI: Ka-52M sprečili rotaciju jedinica; Ruska PVO oborila sedam ukrajinskih dronova; Ruske snage zauzele su sela

Novosti online

24. 10. 2024. u 07:41 >> 07:42

RAT u Ukrajini ušao je u 974. dan.

РАТ У УКРАЈИНИ: Ка-52М спречили ротацију јединица; Руска ПВО оборила седам украјинских дронова; Руске снаге заузеле су села

Foto: Tanjug/AP

Ka-52M sprečili rotaciju jedinica

Posade helikoptera Ka-52M sprečile su rotaciju jedinica ukrajinske vojske u pograničnom delu Kurske oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Ruska PVO oborila sedam ukrajinskih dronova

PVO je tokom noći oborila sedam ukrajinskih dronova - tri iznad Crnog mora i četiri iznad Kurske oblasti, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Oko Kijeva neutralisano deset ruskih dronova

U vazdušnom prostoru oko Kijeva tokom noći otkriveno je i neutralisano desetak ruskih dronova, saopštila je vojna uprava grada Kijeva.

U saopštenju se navodi da je to bio četrnaesti vazdušni napad ruskih oružanih snaga na Kijev od početka oktobra, prenosi Ukrinform.

Načelnik vojne uprave Kijeva Sergej Popko saopštio je da u ovom trenutku nema informacija o razaranjima ili žrtvama.

Prema njegovim rečima, mesto lansiranja dronova bila je Kurska oblast, a u toku noći u Kijevu je tri puta najavljivana uzbuna za vazdušnu opasnost, koja je trajala skoro šest sati.

Ruske snage zauzele sela Serebrjanka i Nikolajevka

Ruske snage zauzele su sela Serebrjanka i Nikolajevka u istočnoj ukrajinskoj oblasti Donjecka, javila je novinska agencija Tas.

Kijev tvrdi da je ukrajinska protivvazduhoplovna odbrana oborila 57 od 81 ruskog drona u 12 regiona širom zemlje.

Nacionalna garda Ruske Federacije objavila je da su njene specijalne snage sprečile ukrajinsku diverzantsko-izviđačku grupu da uđe u jednu od šuma u ​​Kurskoj oblasti, prenela je agecija Tas.

Kako se dodaje, neprijateljsko vozilo uništeno je bespilotnom letelicom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta mu je Janik Siner upravo uradio