TUSK NASTAVLJA POSETU SRBIJI: Danas sastanak sa Vučićem

Tanjug

24. 10. 2024. u 07:18

POLjSKI premijer Donald Tusk danas nastavlja zvaničnu posetu Srbiji, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić biće mu domaćin u Palati ''Srbija''.

ТУСК НАСТАВЉА ПОСЕТУ СРБИЈИ: Данас састанак са Вучићем

Tanjug

Premijer Tusk i predsednik Vučić imaće tet-a-tet sastanak u 11.30, a potom će biti održan plenarni sastanak delegacija Srbije i Poljske predvođenih Vučićem i Tuskom.

Nakon plenarnog sastanka delegacija uslediće izjave za medije predsednika Vučića i premijera Tuska, najavila je Služba za saradnju s medijima predsednika Republike.

Pre prijema u Palati ''Srbija'' Tusk će se sastati i sa predsednikom Vlade Srbije Milošem Vučevićem, a potom će biti održana plenarna sednica delegacija vlada Srbije i Poljske.

Takođe, u Privrednoj komori Srbije, u saradnji sa Ministarstvom za državnu imovinu Republike Poljske biće organizovan Okrugli sto na temu potencijala saradnje dve zemlje u oblasti energetike, rudarstva i zelene transformacije.

Predsednik Vučić u sredu uveče je priredio večeru u čast premijera Tuska i premijera Grčke Kirijakosa Micotakisa.

Vučić je poručio da mu je velika čast što može da ugosti dvojicu premijera.

- Ovo je prilika da razmenimo mišljenja o aktuelnim dešavanjima u Evropi, načinima za prevazilaženje zajedničkih izazova i mogućnostima za bolji život naših građana u zajedničkoj evropskoj kući - naveo je Vučić u objavi na Instagram nalogu, uz fotografiju sa Tuskom i Micotakisom.

Istakao je da je ponosan što predstavlja Srbiju, odgovornog i konstruktivnog partnera u izgradnji bolje budućnosti, ali i tradicionalno dobrog domaćina.

Tusk je u sredu po podne doputovao u Beograd, a na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ga je premijer Miloš Vučević. Tusk je više puta boravio u Srbiji kao predsednik Evropskog saveta.

BONUS VIDEO:

Fond PIO i Zavod za penzijsko osiguranje Austrije potpisali ugovor o digitalizaciji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATAN POPUST JOŠ SAMO PAR DANA! Ne propustite priliku za veliku uštedu