TEMPERATURA PADA ZA 15 STEPENI: RHMZ izdao dva upozorenja - Paklene vrućine, a onda pljuskovi i grad u ovim delovima Srbije

Novosti Onlajn

24. 07. 2023. u 07:25

U SRBIJI će danas biti sunčano i osetno toplije vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

ТЕМПЕРАТУРА ПАДА ЗА 15 СТЕПЕНИ: РХМЗ издао два упозорења - Паклене врућине, а онда пљускови и град у овим деловима Србије

Foto: Tanjug

Zapadni i jugozapadni vetar biće slab do umeren, uveče u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura od 16 do 22, a najviša od 34 do 37. Krajem dana i u toku noći u Bačkoj i Banatu su ponegde mogući pljuskovi i grmljavina.

I u Beogradu će danas biti sunčano i toplije vreme. Zapadni i jugozapadni vetar biće slab do umeren, a uveče u skretanju na jugoistočni. Najniža temperatura oko 22 stepena, a najviša oko 36 stepeni.

Upozorenje za područje Srbije na visoke temperature

- Maksimalna temperatura u većini mesta danas od 34 do 37°C, dok će sutra u centralnoj i južnoj Srbiji biti još toplije - od 37 do 40°S - navodi se u upozorenju RHMZ.

Upozorenje za područje Srbije na naglu promenu vremena

- U utorak krajem dana na severu, a u sredu i u ostalim krajevima nagla promena vremena uz kišu, pljuskove, grmljavinu i pad temperature za oko 15 stepeni. U zoni grmljavinskih razvoja očekuju se grad, kao i olujni vetar koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine (> 28 m/s) - upozorio je RHMZ.

Upaljen meteo-alarm

U celoj Srbiji danas je na snazi narandžasto upozorenje zbog visokih temperatura, dok je u Bačkoj i Banatu upaljen i žuti meteo-alarm zbog grmljavine.

Narandžasti meteo-alarm znači da je vreme opasno.

- Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe - objavio je RHMZ.

Vreme narednih dana

U utorak na jugu Srbije ekstremna vrućina i temperatura čak do 42°C, dok će na severu Vojvodine biti 10-ak stepeni niža, malo iznad 30°C. Vetar slab južni i jugozapadni, a na severu Srbije severozapadni. Pritisak ispod normale. Minimalna temperatura od 19°C do 25°C, a maksimalna od 32°C na severu do 42°C na jugu Srbije. Uveče su mogući pljuskovi na severu i zapadu Srbije. Temperatura u 22h od 24°C do 32°C. Između utorka i srede treba očekivati jače lokalne pljuskove i nepogode, a u sredu sledi osveženje prema današnjoj prognozi.

BONUS VIDEO: Pitali smo Beograđane kako se rashlađuju tokom vrelih letnjih dana

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

EGZOTIČNA PONUDA KOJU NE SMETE PROPUSTITI! Odmor iz snova, već od 407evra po osobi! Putuje se samo 2 SATA!