ДИЈАНА ЂОКОВИЋ ОТКРИЛА РЕЦЕПТ ЗА ПИТУ ОД МЕДА КОЈУ ЈОЈ ЈЕ УВЕК БАКА ПРАВИЛА: Сви је у кући баш обожавају, а Ноле посебно

Novosti online

19. 09. 2023. у 15:12

Рецепт Дијане Ђоковић за питу од меда морате да запишете, јер се ради о неодољивој посластици којој "не" не може да каже ни славни тенисер.

ДИЈАНА ЂОКОВИЋ ОТКРИЛА РЕЦЕПТ ЗА ПИТУ ОД МЕДА КОЈУ ЈОЈ ЈЕ УВЕК БАКА ПРАВИЛА: Сви је у кући баш обожавају, а Ноле посебно

Foto: Jutjub/Printskrin/Reci Peci

Потребне намирнице за коре:

  • 1 јаје
  • 150 г шећера
  • 3 кашике млека
  • 3 кашике меда
  • 60 г масти
  • 450 г брашна
  • кашичица соде бикарбоне

Производи за крем:

 
  • 500 мл млека
  • 5 кашика брашна
  • 180 г шећера
  • кесица ванилин-шећера
  • 250 г маслаца

Прелив од чоколаде:

  • 150 г чоколаде за кување (минимално са 60 одсто какаа)
  • 150 мл павлаке за шлаг

Како се припремају коре?

Загрејте рерну на 160⁰C. У посуду ставите брашно и соду бикарбону. У посебној посуди миксером пенасто умутите јаје, шећер и ванилин шећер.

Лонац с дебљим дном ставите на ватру средње јачине. Успите измиксано јаје и шећер, а потом додајте маст и мед. Када се сви састојци загреју, за шта је потребно око два минута, смањите ватру, те додајте брашно. Мешајте да смеса постане компактна. Ово иде брзо, употребите мало снаге како бисте умешали брашно у течне састојке. Када је тесто повезано, склоните лонац са ватре и у њему оставите тесто јер ћемо га ваљати топло.

Плех за печење димензија 35 x 22 цм окрените наопако па га поспите брашном. Одвојте 1/3 топлог теста јер печемо три коре и разваљајте га на полеђини плеха. Тесто се ваља лагано. Пеците га тако разваљаног на окренутом плеху највише 7 минута, да кора поприми лепу светлорумену боју. Испечену кору ставите на папир за печење да се охлади. Поновите поступак са преостале две коре.

Поступак прављена крема:

Док се коре хладе направите крем тако што ћете брашно сипати у лонац и постепено му додавати млеко. Мешајте да се не би створиле грудвице. Када сте припремљену количину млека усули у брашно, смесу ставите на средње јаку ватру и све време мешајте. За неколико минута ће се скувати па га склоните с ватре и оставите да се охлади.

Маслац на собној температури добро умутите са шећером и ванилин-шећером да добијете кремасту структуру. Затим додајте охлађено млеко и брашно. Готов крем ставите са стране.

Чоколадни прелив:

Чоколаду изломите на мање коцке. Павлаку за шлаг угрејте скоро до кључања, али пазите да не проври. Улијте је у чоколаду и лагано мешајте да глазура постане компактна и повезана. Оставите да се мало охлади па глазуром прелијте колач.

Слагање посластице:

У плех или на лим за печење поставите прву кору. Половином крема равномерно премажите доњу кору. На њу ставите другу па је лагано притисните да се све сједини. Премажите је преосталом половином крема. Ставите последњу, трећу кору и њу такође лагано утисните рукама.

Последњу кору прелијте глазуром. Колач охладите и оставите да одстоји преко ноћи, а потом га исецкајте и послужите.

БОНУС САДРЖАЈ

Представљамо вам ризницу података који не говоре само о саставу јела, већ и о једном начину живота када се имало времена за дугу припрему јела и када је цела породица седела за столом. Учините корак ка очувању домаће кулинарске традиције од заборава и поручите ову заиста вредну књигу на линку: Традиционални рецепти домаће српске кухиње.

Турска кухиња је оставила неизбрисив траг на кухињу балканских народа. У овој књизи ћете пронаћи вековима старе рецепте који су пажљиво одабрани како бисте вашу кухињу подигли на завидан ниво. Поручите на овом линку и крените путем вечних укуса које сви обожавају: ТУРСКА КУХИЊА са вековним рецептима.

Ова књига није само обичан кувар, већ и невероватна прича о Италији, њеној историји, обичајима и култури. Откријте највећа достигнућа италијанске кулинарске уметности на јединственом путовању Апенинским полуострвом у друштву кувара Академије Барила. Поручите на линку: Италијанска кухиња: рецепти с потписом старих мајстора.

JEREMY PANG, основао је 2009. школу wока, једину азијску школу у средишту Лондона. Јединствен дар да своје знање пренесе полазницима на приступачан и занимљив начин убрзо му је донео признање ауторитета у свијету кинеске кухиње. За ову књигу кажу да је ремек-дело, поручите је још данас: Кинеска кухиња - изворни кинески рецепти.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
КАКО СУ ЕКСПЛОДИРАЛИ ПЕЈЏЕРИ КОД ГОТОВО 3.000 ЉУДИ? Постоје две теорије, а једна је посебно застрашујућа

КАКО СУ ЕКСПЛОДИРАЛИ ПЕЈЏЕРИ КОД ГОТОВО 3.000 ЉУДИ? Постоје две теорије, а једна је посебно застрашујућа

ОКО 2.800 људи, међу којима и велики број припадника либанског оружаног покрета Хезболах, који подржава Иран, као и лекари, повређени су у уторак након што су им експлодирали пејџери којима су комуницирали.

17. 09. 2024. у 21:06

ОШТРО УПОЗОРЕЊЕ МОСКВЕ БАЈДЕНУ, ШОЛЦУ И МАКРОНУ: Моћније оружје од вашег је спремно

ОШТРО УПОЗОРЕЊЕ МОСКВЕ БАЈДЕНУ, ШОЛЦУ И МАКРОНУ: Моћније оружје од вашег је спремно

ПРЕДСЕДНИК САД Џозеф Бајден, немачки канцелар Олаф Шолц и председник Француске Емануел Макрон могу испровоцирати сукоб који може довести до неповратних последица, рекао је данас председник Думе Русије Вјачеслав Володин на пленарној седници.

17. 09. 2024. у 17:35

Коментари (0)

НЕ ЖЕЛИ ДА БУДЕ КАО ЂОКОВИЋ, ВЕЋ... Нова тениска нада има јасну визију